Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jungtinė Karalystė pasmerkė rusų pokštininkų skambutį užsienio reikalų sekretoriui B.Johnsonui: ką jis pasakė?

Du pokštininkai, neseniai paskambinę Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriui Borisui Johnsonui ir apsimetę Armėnijos lyderiu, pasielgė „kaip vaikai“, ketvirtadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerija. Vis dėlto britų diplomatijos vadovą apgauti, regis, pavyko.
Borisas Johnsonas
Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot laikraščio „The Guardian“, B.Johnsonui paskambino Rusijoje gyvenantys Aleksejus Stoliarovas ir Vladimiras Kuznecovas, žinomi pseudonimais Leksusas ir Vovanas.

Vienas iš jų apsimetė Armėnijos premjeru Nikolu Pašinianu, o sekretorius, teigia leidinys, 18 minučių kalbėjosi su juo įvairiomis temomis, įskaitant buvusio šnipo Sergejaus Skripalio apnuodijimą.

„Scanpix“/AP nuotr./Nikolas Pašinianas
„Scanpix“/AP nuotr./Nikolas Pašinianas

Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį sakė, kad B.Johnsonas „suvokė, jog tai buvo pokštas ir užbaigė pokalbį. Mes tai patikrinome ir iš karto supratome, kad jam paskambino pokštininkai“.

„Cheminių ginklų panaudojimas Solsberyje ir Sirijoje bei pastarieji įvykiai Armėnijoje yra rimti reikalai. Šie vaikiški veiksmai rodo, kad paskambinęs žmogus ir jo pagalbininkai yra nerimti“, – pareiškė institucija.

Visą 18 minučių trukmės pokalbį galima išklausyti čia:

Ką su pokštininku, apsimetusiu N.Pašinianu, aptarė B.Johnsonas? Ne tik diplomatinį skandalą dėl S.Skripalio apnuodijimo, bet ir Jungtinės Karalystės planuojamus veiksmus siekiant atremti Rusijos grėsmę ir sumažinti Kremliaus įtaką Londone.

„Mes ir toliau spausime kai kuriuos oligarchus, kurie supa Putiną. Tai yra efektyviausias būdas kovoti su Rusijos keliama grėsme. Jei Kensingtone (Londono rajone, – red.) mesi akmenį, pataikysi į oligachą“, – telefonu kalbėjo B.Johnsonas.

„Jei ir turiu žinutę Putinui, ji yra tokia, kad mes nenorime Šaltojo karo – mes norime, kad Rusija geriau elgtųsi“, – pridūrė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Borisas Johnsonas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Borisas Johnsonas

Abu rusai pokštininkai anksčiau taip yra apgavę ne vieną užsienio politiką ir garsenybę. Pavyzdžiui, kažkuris jų sugebėjo įtikinamai apsimesti Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir telefonu pasikalbėti su Turkijos lyderiu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Kitą sykį pavyko apsimesti Rusijos prezidentu V.Putinu ir pabendrauti su dainininku Eltonu Johnu.

Kritikų teigimu, A.Stoliarovas ir V.Kuznecovas galimai veikia išvien su Rusijos žvalgybos tarnybos. Pokštininkai tai neigia, bet jų išdaigų turinys įtartinai toks, kokio norėtų Kremlius.

Be to, vien faktas, kad šie rusai sugeba susisiekti su aukšto rango politikais visame pasaulyje, rodo, jog jiems padedama moderniomis technologijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius