Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėje Karalystėje dėl snygio uždarytos mokyklos, vėluoja lėktuvų skrydžiai

Jungtinė Karalystė pirmadienį bando atsigauti po didžiulio snygio savaitgalį, dėl kurio buvo uždaryta šimtai mokyklų ir antrą dieną iš eilės vėlavo lėktuvų skrydžiai.
Sniegas Didžiojoje Britanijoje
Jungtinėje Karalystėje dėl snygio uždarytos mokyklos, vėluoja lėktuvų skrydžiai / „Scanpix“/AP nuotr.

Dėl pirmą kartą šią žiemą iškritusio didelio sniego kiekio – didžiausio per pastaruosius ketverius metus – teko atstatyti elektros tiekimą daugiau kaip į 100 tūkst. namų ūkių, o oro uostai bando sugrįžti prie normalaus skrydžių grafiko.

Paskutinį kartą tiek sniego visoje šalyje britai matė 2013 metų kovą ir 2013-ųjų žiemą.

Laikraščių pirmuosiuose puslapiuose pasirodė daugybė nuotraukų, kuriose žmonės mėgaujasi žiemos džiaugsmais arba stovi įstrigę automobilių spūstyse.

Sekmadienį pietinėje Velso dalyje esantį Senibridžą užklojo maždaug 32 cm sniego danga.

Anglijos šiaurės rytinėje Nortumberlando grafystėje naktį oro temperatūra nukrito iki minus 11,6 laipsnio pagal Celsijų.

Vakarų elektros skirstymo tinklai pranešė, kad 99 500 klientų pirmadienį jau buvo atstatytas elektros energijos tiekimas, tačiau dar 7 tūkstančiai namų ūkių – daugiausia Vakarų ir Centrinėje Anglijoje – tebėra be elektros.

Sniegas sutrikdė ir automobilių bei lėktuvų eismą.

Vienas daugiausia keleivių Europoje aptarnaujančių Londono Hitrou oro uostas pranešė, kad tebeturi problemų dėl iškritusio sniego.

„Pirmadienį Hitrou oro uoste atšaukti kai kurie skrydžiai, nes dėl vakarykščio oro lėktuvai ir įgulų nariai negrįžo į uostą, – sakoma pranešime. – Bendradarbiaujame su oro linijų partneriais, siekdami sugrąžinti lėktuvus, daugiausia dėmesio skiriama visiškai atstatyti paslaugų teikimą.“

Vakarų Anglijoje ir Šiaurės Velse pirmadienį neveikė šimtai mokyklų. Taip pat uždarytos valstybinės mokyklos Birmingame.

Meteorologai perspėja dėl iškritusio sniego ir susidariusio plikledžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius