-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėje Karalystėje elektroninės cigaretės taps vaistais

Priėmus naujus įstatymus, elektroninės cigaretės Jungtinėje Karalystėje nuo 2016 m. bus įteisintos kaip vaistai, skelbia BBC.
Elektroninė cigaretė
Elektroninė cigaretė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors kai kurios šalys ketina uždrausti elektronines cigaretes, Jungtinėje Karalystėje šiuo metu galioja tik keli su jų vartojimu susiję apribojimai.

Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūros teigimu, elektroninės cigaretės bus įteisintos kaip vaistai tada, kai įsigalės nauji Europos tabako įstatymai.

Sudėtyje tabako neturinčių cigarečių pardavimai šoktelėjo pasauliniu mastu tuomet, kai buvo uždrausta rūkyti viešose vietose. Elektroninių cigarečių priešininkai teigia, kad augantis jų populiarumas trukdo kovoti su rūkymu ir populiarina jį tarp vaikų.

Tyrimai rodo, kad daugiau nei 1,3 mln. Jungtinės Karalystės rūkančiųjų ir metusiųjų rūkyti naudoja rūkymo procesą imituojančius, bet sudėtyje tabako neturinčius produktus. Britų medicinos asociacija laikosi nuomonės, jog gydytojai turėtų skatinti pacientus gydytis nikotiną pakeičiančiais produktais ir teigia, kad nors elektroninių cigarečių vartojimas dar nėra teisiškai reglamentuotas, tačiau tai geriau nei toliau rūkyti.

Kai kuriose valstybėse, pavyzdžiui, Naujojoje Zelandijoje, elektroninės cigaretės yra įteisintos kaip vaistai ir jų galima įsigyti tik specializuotose parduotuvėse. Danijoje, Kanadoje ir Australijoje jų prekyba, importavimas ir reklama teisiškai yra apribota. Elektroninės cigaretės yra uždraustos Brazilijoje, Norvegijoje ir Singapūre.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius