-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėje Karalystėje mirė 112 metų gyventojas, turėjęs seniausio vyro pasaulyje titulą

Jungtinėje Karalystėje mirė 112 metų gyventojas, Guinnesso pasaulio rekordų knygos pripažintas seniausiu vyru pasaulyje, pralaimėjęs kovą su vėžiu, ketvirtadienį patvirtino jo šeima.
Bobas Weightonas
Bobas Weightonas / „Scanpix“ nuotr.

Buvęs mokytojas ir inžinierius Bobas Weightonas, gyvenęs Anglijos centrinėje dalyje esančioje Hampšyro grafystėje, mirė ramiai miegodamas ketvirtadienio rytą, informavo artimieji.

B.Weightonas seniausio vyro pasaulyje titulą vasarį perėmė Japonijoje mirus ankstesniam jo savininkui Chitetsu Watanabe.

„Su dideliu liūdesiu Weightonų šeima praneša apie mūsų mylimo Bobo Weightono mirtį“, – sakoma giminaičių pranešime, gautame britų naujienų agentūros „Press Association“.

„Jis buvo pavyzdys mums visiems ir gyveno domėdamasis ir bendraudamas su visokiausiais žmonėmis iš viso pasaulio, – pridūrė šeima. – Jis buvo užmezgęs daug, daug draugysčių, taip pat skaitydavo ir kalbėdavosi apie politiką, teologiją, ekologiją ir kitus dalykus iki pat savo mirties.“

„Jis taip pat labai rūpinosi aplinka“, – pažymėjo artimieji.

Šeimos nariai pridūrė esantys dėkingi B.Weightonui, kad jis išliko sąmojingas, malonus, daug išmanantis ir šnekus „iki pat pabaigos“.

B. Weightonas gimė Anglijos šiaurinėje Jorkšyro provincijoje 1908 metų kovo 29 dieną. Savo šeimoje jis buvo vienas iš septynių vaikų.

Vyras paliko tris vaikus, 10 vaikaičių ir 25 provaikaičius.

Seniausiu vyru pasaulyje jis buvo pripažintas, kai Guinnesso pasaulio rekordų knygos vyriausiasis konsultantas gerontologijos klausimais Robertas Youngas išanalizavo duomenis apie B.Weightono gimimo datą, kai anksčiau šiais metais mirė Ch.Watanabe.

Pietų Afrikoje gyvenantis Fredie Blomas tvirtina šį mėnesį atšventęs savo 116-ąjį gimtadienį, bet jo amžiaus Guinnesso rekordų knyga dar nėra patvirtinusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius