Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Karalystės gėlių skynimo ūkyje – šiuolaikinės vergovės sąlygos: tarp dirbančių – ir lietuviai

Policijai surengus reidą Kornvalio grafystėje (Jungtinė Karalystė) Helstono mieste esančiame gėlių skynimo ūkyje, maždaug 200 ten dirbančių migrantų atsidūrė tyrimo dėl modernios vergovės centre, rašo BBC. Tarp dirbančiųjų – imigrantai iš Lietuvos, Lenkijos, Bulgarijos ir Rumunijos.
Britų policija
Britų policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po ketvirtadienio rytą surengto reido, policija suėmė tris vietos gyventojus, kurie kaltinami vergovės sąlygomis įdarbinę 200 imigrantų. Įvykio vietoje įrengtas specialiai sukurtas priėmimo centras, kuriame vergovės sąlygomis dirbę migrantai galės sulaukti jiems reikalingos teisinės ir konsultacinės pagalbos.

Jungtinės Karalystės policija reidą gėlių skynimo ūkyje surengė gavę 14-os asmenų skundus ir prašymus padėti jiems ištrūkti. Anot ūkyje apsilankiusių pareigūnų, šis atvejis neįprastas ir išskirtinis jau vien dėl to, kiek daug žmonių buvo įdarbinta.

Kornvalio policijos pareigūnė Gail Windsor tikino, kad policijai nerimą sukėlė ūkyje dirbusių migrantų gyvenimo ir darbo sąlygos.

„Šiame ūkyje dirbo maždaug 200 žmonių iš Lietuvos, Rumunijos, Bulgarijos ir Lenkijos, dirbti čia jie atvažiuodavo gėlių sezono metu, o dirbdami gyvendavo nedideliuose vagonėliuose. Šiuo metu pasitelkiant vertėjus visi migrantai yra apklausiami, kad įsitikintume, ar jiems viskas gerai. Suteiksime jiems visą reikiamą pagalbą“, – sakė G.Windsor.

Kornvalio atstovė leidiniui „The Guardian“ pridūrė: „Nė vienas iš migrantų nėra sulaikytas, iš ūkio jie išvykti gali kada tik panorėję, mes suteiksime visą jiems reikalingą teisinę ir konsultacinę paramą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius