-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius: „Londonui gresia Paryžiaus stiliaus ataka“

Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Michaelis Fallonas įspėjo, kad „Islamo valstybės“ grėsmė šaliai tokia pat tikėtina, kaip ir Paryžiuje, kur per išpuolius žuvo 130 žmonių.
Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Michaelis Fallonas.
Jungtinės Karalystės gynybos sekretorius Michaelis Fallonas. / Flickr.com

„Tai, kas įvyko Paryžiuje, gali lengvai pasikartoti ir Londone“, – kalbėjo gynybos sekretorius. Jis tvirtino, kad grėsmė Didžiajai Britanijai – labai didelė, tad pareigūnai privalo atitinkamai reaguoti.

M.Fallonas pabrėžė, kad Paryžiaus stiliaus atakos gali pasikartoti ne tik Londone, bet ir kituose dideliuose šalies miestuose, įskaitant Mančesterį bei Glazgą.

Tai žmonės, su kuriais neįmanoma tartis ir derėtis. Su jais reikia kovoti tik jėga.

Laikraščiui „Telegraph“ gynybos sekretorius sakė, kad grėsmė, kurios pasekmė miesto uždarymas ir atskyrimas nuo išorinio pasaulio, kaip Briuselyje, negali būti ignoruojama. Ir nepaisant to, kad Jungtinės Karalystės saugumo pajėgos sunkiai dirba, kad užkirstų kelią išpuoliams, tokia tikimybė negali būti atmetama.

„Tai žmonės, su kuriais neįmanoma tartis ir derėtis. Su jais reikia kovoti tik jėga“, – tikino politikas. Po teroristų atakų Jungtinėje Karalystėje sustiprintas saugumas. Londone patruliuoja daugiau pareigūnų, o kilus bent menkiausiam pavojui antiteroristiniai būriai evakuoja viešas vietas.

Kol kas Didžioji Britanija susilaikė nuo IS bombardavimo Sirijoje, tačiau parlamentarai aktyviai svarsto šį klausimą. Premjeras Davidas Cameronas teigė tikintis, kad parlamentarai apsispręs teisingai, kai ateis laikas pareikšti nuomonę dėl esamos situacijos bei jos sprendimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius