Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jungtinės Karalystės gyventojus gąsdina juos puldinėjantys ginkluoti klounai

Jungtinės Karalystės miestus šiurpina pamišimas dėl ginklais grasinančių klounų. Visoje šalyje žmonės, apsirengę kostiumais, gąsdina praeivius ne tik savo apranga, bet ir ginklais. Policija įspėja, kad iš JAV atkeliavęs pokštas – nejuokingas ir suiminėja klounus vieną po kito.

Per keletą pastarųjų dienų šalies pareigūnai gavo gausybę pranešimų apie pastebėtus klounus „žudikus“. Vieni jų su savimi turėjo peilių bei kitokių ginklų ir vaikėsi žmones, kitiems išgąsdinti pavyko ir be papildomos atributikos. Didžiausią dėmesį policija skyrė vaikus išgąsdinusiems pokštininkams.

Pirmieji klounų pamišimą pradėjo žmonės, mindžikuojantys aplink mokyklas ir kviečiantys vaikus į mišką. Dėl vieno tokio pokštininko buvo evakuota pradinė mokykla, mat nebuvo aišku, kur dingo klounas. Pareigūnai tėvų susirūpinimą vertino labai rimtai, tad ėmėsi skubių veiksmų. Po šio incidento klounų „žudikų“ manija išplito.

Išgąsdinta moteris pagimdė prieš laiką

Savaitgalį Temzės slėnio policija per parą gavo 14 pranešimų dėl klounų. Iš viso šalyje jau prašyta pagalbos dėl dešimčių kaukėtų juokdarių. Nors iki šiol niekas nebuvo sužeistas, pareigūnų teigimu, niekada nežinai, kokių kėslų vedamas žmogus už kaukės.

Peiliu ginkluoti du klounai Mančesteryje užpuolė moters vairuojamą automobilį, kuriame buvo du mažamečiai vaikai.

Peiliu ginkluoti du klounai Mančesteryje užpuolė moters vairuojamą automobilį, kuriame buvo du mažamečiai vaikai. Vienas iš kaukėtų vyrų užšoko ant automobilio, tačiau moteris vaikams pradėjus klykti jį numetė.

Kente klounas prisiartino prie šunį vedžiojusio 73-ejų vyro ir ėmė maniakiškai juoktis. Širdies problemų turintis senjoras kreipėsi į policiją, mat užpuolikas matomai laikė peilį. Leičesteršire gyvenanti nėščia moteris buvo taip stipriai išgąsdinta persirengusio 17-mečio, kad jai prasidėjo sąrėmiai ir kūdikis gimė mėnesiu anksčiau, nei planuota.

Klounų „žudikų“ pokštai vis intensyvėja ir sparčiai plinta. Pirmadienio naktį Londono Brunelio universiteto studentų miestelyje klounu persirengęs studentas užvedė grandininį pjūklą ir bėgiojo po teritoriją. Apsaugos darbuotojai netruko jį sulaikyti, tačiau pjūklo garsą išgirdę ir pokštininką naktį išvydę studentai ne juokais išsigando.

Tiesa, dviem klounams parke užpuolusiems moterį labai nepasisekė. Jaunai moteriai vaikštant parke ant jos užšoko du persirengėliai ir mojuodami peiliu rėkė. Tai pamatęs moters šuo puolė ginti šeimininkės ir ne juokais išgąsdino pačius užpuolikus.

Šiuo metu toks elgesys vertinamas kaip bauginantis ir keliantis grėsmę.

Klounai Jungtinėje Karalystėje sugalvoja pačių įvairiausių būdų pagąsdinti. Jie šokinėja iš medžių parkuose, stovi už langų prie gyvenamųjų namų, prie mokyklų vilioja vaikus, vaikosi praeivius gatvėse. Incidentai dažniausiai fiksuojami tamsiu paros metu.

Per Heloviną – jokių klounų

Daugelyje miestų policija išplatino pranešimus, įspėjančius nustoti gąsdinti žmones. „Mes nenorime stabdyti linksmybių, bet norime, kad jie pagalvotų, kokį poveikį jų elgesys turi kitiems ir jiems patiems.

Šie veiksmai gali sukelti nuolatinę baimę ir nerimo priepuolius. Šiuo metu toks elgesys vertinamas kaip bauginantis ir keliantis grėsmę. Tai reiškia – viešosios tvarkos pažeidimą, sulaikymą ir kriminalinį įrašą jūsų byloje“, – kalbėjo Temzės slėnio policijos vadovas Andy'is Boydas.

Brunelio universiteto studentų miestelyje klounu persirengęs studentas užvedė grandininį pjūklą ir bėgiojo po teritoriją.

Atsižvelgiant į pastaruosius įvykius Jungtinės Karalystės policija perspėjo gyventojus, kad per Heloviną nedėvėtų baisių klounų kostiumų, nes tai gresia areštu. „Nenorime sutrukdyti Helovino, bet neturime kitos išeities, jei norime, kad gyventojai jaustųsi saugiai ir patogiai. Turite žinoti, jei išgąsdinsite žmones, galite būti suimti“, – įspėjo A.Boydas.

„Mes prašome žmonių labai gerai pagalvoti prieš įsitraukiant į panašią veiklą. Tiesiog nedarykite to. Kiekvienas asmuo, turintis ginklą, nesvarbu, dėl kokių priežasčių, kad ir juokais, bus suimtas be papildomų klausimų“, – į pokštininkus kreipėsi Glaučerterširo pareigūnas Robertas Priddy'is po to, kai keletas klounų buvo sulaikyti su netikromis mačetėmis, peiliais, plaktukais, lazdomis bei pjūklais.

Pareigūnai priminė, kad visi iškvietimai, kurie vėliau pasitvirtina tebuvę pokštas, švaisto policijos resursus.

Šie persirengėliai kelia nerimą ir kai kuriems emigrantams. Socialiniuose tinkluose lietuviai diskutuoja ir svarsto, ar klounai gali būti išties pavojingi, ar, veikiau, tai tik trumpalaikė mada. Vienoje socialinio tinklo moterų grupių uždavus klausimą: „Jei reikėtų pasirinkti – kambarį pilną vorų ar pereiti naktį per parką, kuriame yra klounas, ką rinktumeisi?“ dauguma respondenčių atsakė, kad eitų per parką. Moterys juokavo, kas būtų, jei klounas persirengtų voru arba voras – klounu. Tiesa, išvydusios persirengėlius realybėje, nebuvo tokios šmaikščios.

Klounų persirengėlių manija rugpjūtį prasidėjo JAV, vėliau šie kriminalistų akį patraukę pokštai išplito Kanadoje bei Australijoje, o spalį Jungtinėje Karalystėje. Psichologų teigimu, žmonės pačių klounų nebijo. Tačiau jų neįprasta išvaizda, didelė nosis, akys ir ryškiai raudona burna bei pasišiaušę plaukai asocijuojasi su nepažįstamu pasauliu. Be to, klounų reputaciją pablogino daugybę metų rodomi filmai, kuriuose šie personažai žudo žmones arba užsiima šiurpia nusikalstama veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius