-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Karalystės karo laivui teko lydėti Rusijos fregatą

Britų karinis laivas Lamanšo sąsiauryje antradienį lydėjo į šiaurę plaukiančią rusų fregatą, kurios stebėseną perėmė iš prancūzų žvalgybos.
Rusijos karo laivas
Rusijos karo laivas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Karinio laivyno laivas „HMS Argyll“ pakėlė sraigtasparnį „Lynx“ ir panaudojo daviklius, kad nustatytų iš Viduržemio jūros į Šiaurės jūrą plaukiančio rusų karinio laivo „Yaroslav Mudry“ vietą ir jį stebėtų.

„Pagal NATO susitarimą, aljanso šalys bendradarbiauja stebėdamos aktyvumą, Karališkasis laivynas perėmė (laivo stebėjimą) iš prancūzų žvalgybos“, – nurodoma Britanijos gynybos ministerijos pareiškime.

Pasak ministerijos atstovo, rusų kariniai laivai Lamanšo sąsiauriu būna palydimi kas keli mėnesiai.

Praėjusį mėnesį Londonas iškvietė Rusijos ambasadorių pasiaiškinti, kodėl du didelio nuotolio strateginiai bombonešiai Tu-95 (Bear“) praskrido virš Lamanšo sąsiaurio, priversdami Didžiąją Britaniją pakelti į orą savo naikintuvus „Typhoon“ ir pakeisti civilių lainerių skrydžių maršrutus.

Rusijos ir Vakarų santykiai pastaruoju metu yra atšalę dėl Maskvos vaidmens konflikte rytinėje Ukrainoje ir aneksuoto Krymo pusiasalio.

Apie panašius incidentus, kurie vertinami kaip Rusijos karinės galios demonstravimas, anksčiau pranešė ir kitos Europos šalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius