Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Karalystės diplomatas Philipas Hammondas: „Rusija turi grąžinti Krymą Ukrainai“

Aukšto rango Jungtinės Karalystės diplomatas pareikalavo Rusijos „grąžinti neteisėtai okupuotą Krymą Ukrainai“, skelbia rferl.org.
Philipas Hammondas
Philipas Hammondas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Krymo aneksija buvo neteisėta ir nelegali praėjusių metų kovo mėnesį, tokia ji išlieka ir dabar“, – pabrėžė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas. „Surengtas referendumas buvo tik figos lapas, pridengiantis Vladimiro Putino žemės grobimą“, – pridūrė jis.

„Šis elgesys pažeidžia visas tarptautinės teisės normas ir kelia grėsmę susitarimams dėl valstybių integralumo ir suverenumo“, – sakė Ph.Hammondas. „Po aneksijos politinės laisvės Kryme, galima sakyti, nebeliko. Tie, kurie nori pasisakyti kritiškai, yra gąsdinami, jiems grasinama susidorojimu“, – kalbėjo diplomatas.

Jo teigimu, tokie grasinimai ypač gąsdina Krymo totorių bendruomenę, kuri per pastaruosius metus sulaukė jau daugiau nei 100 reidų. Kremlius tokius kaltinimus griežtai atmeta ir kaltina Jungtinę Karalystę dėl tariamo Folklando salų užgrobimo kare su Argentina 1982 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius