Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Jungtinės Tautos, Londonas ir Paryžius ragina paleisti Mianmare kalinamus „Reuters“ reporterius

Jungtinė Karalystė pirmadienį paragino nedelsiant paleisti Mianmare kalinamus du naujienų agentūros „Reuters“ reporterius, nurodydama, kad jų nuosprendis „pakenkė žiniasklaidos laisvei“.
Sulaikytas žurnalistas Wa Lone teisme
Sulaikytas žurnalistas Wa Lone teisme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes itin nusivylę šiuo verdiktu ir bausme, ir raginame nedelsiant paleisti šiuos žurnalistus“, – sakė ministrės pirmininkės Theresos May biuro atstovas.

Tuo tarpu Prancūzija pirmadienį dviejų „Reuters“ žurnalistų įkalinimą Mianmare pavadino „rimtu smūgiu spaudos laisvei ir teisinei valstybei“ šioje Pietryčių Azijos šalyje.

„Prancūzija kartoja savo prašymą dėl jų paleidimo ir pagarbos jų pagrindinėms teisėms, taip pat – galimybių žiniasklaidos atstovams laisvai lankytis Rachinų valstijoje“, – nurodė Užsienio reikalų ministerija, paminėdama regioną, kur žurnalistai buvo areštuoti, kai rinko informaciją apie musulmonų rohinjų žudymą be teismo.

Naujoji Jungtinių Tautų žmogaus teisių komisarė Michelle Bachelet pareiškė, kad ją „pribloškė“ tų žurnalistų įkalinimas. Ji taip pat pareikalavo juos nedelsiant paleisti.

„Buvau priblokšta, – sakė buvusi Čilės prezidentė, ką tik pradėjusi eiti JT žmogaus teisių komisarės pareigas. – Jų teismas buvo teisingumo parodija, taigi, paraginsiu Mianmaro vyriausybę kuo greičiau, nedelsiant juos paleisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius