Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinės Tautos ragina apklausti Filipinų lyderį dėl trijų žmogžudysčių

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte turėtų būti apklaustas šalies teisėsaugos organų dėl jo paties teiginių, kad yra nužudęs ne vieną žmogų, sakė aukšto rango Jungtinių Tautų žmogaus teisių pareigūnas.
Rodrigo Duterte
Rodrigo Duterte / „Scanpix“/AP nuotr.

JT žmogaus teisių komisijos atstovas Zeidas Ra'adas al-Husseinas tokius raginimus išsakė po R.Dutertės spaudos konferencijos Davao mieste penktadienį, kurioje jis gyrėsi šiemet nužudęs mažiausiai tris asmenis, įtariamus narkotikų prekyba.

Z.R.al-Husseino teigimu, tokie pareiškimai leidžia kelti kaltinimus dėl nužudymo.

„Tai, kad nebūtų pradėtas tyrimas dėl tiesioginio prisipažinimo nužudžius kitą asmenį, funkcionuojančioje teisinėje sistemoje turėtų būti neįmanoma“, – sakoma pranešime.

71 metų Filipinų lyderis pasakojo, kad būdamas Davao meru važinėjo per miestą motociklu ir žudė „nusikaltėlius“ tam, kad padėtų policijos pareigūnams. Jo teigimu, trys nužudyti asmenys buvo siejami su išžaginimu ir nužudymais.

Birželio mėnesį šalies lyderiu tapęs R.Duterte suorganizavo kovos su narkotikų prekeiviais ir narkotikus vartojančiais asmenimis kampaniją, kurios metu policijos pareigūnai jau nužudė mažiausiai 2000 asmenų, o dar 3500 mirties atvejų liko neištirti.

Jungtinių Tautų atstovų teigimu, kai kurios aukos buvo netgi mažamečiai vaikai, o beveik nei vienas tyrimas dėl nužudymo nebuvo pradėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius