Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 19 /11:46

Jungtinės Valstijos yra labai nusivylusios dėl Rusijos teismo sprendimo įkalinti protestų lyderį Aleksejų Navalną

Baltieji Rūmai ketvirtadienį pareiškė esantys labai nusivylę dėl laisvės atėmimo bausmės Rusijos opozicijos protestų lyderiui Aleksejui Navalnui, kuris buvo apkaltintas valstybės turto grobstymu, sakydami, kad tas teismo procesas buvo "politiškai motyvuotas".
Aleksejus Navalnas teisme
Aleksejus Navalnas teisme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Jay Carney paragino Maskvą užtikrinti „sąžiningą“ apeliacinį procesą toje byloje ir baigti „spaudimo kampaniją“ prieš Rusijos opoziciją.

„Jungtinės Valstijos giliai nusivylusios ir susirūpinusios, kad buvo nuteistas opozicijos lyderis ir kovotojas su korupcija Aleksejus Navalnas bei tas kaltinamasis“, - pažymėjo J.Carney.

Pasak jo, 37 metų A.Navalnas ir Piotras Oficerovas buvo nuteisti pagal „politiškai motyvuotus kaltinimus dėl turto grobstymo“. Baltųjų rūmų atstovas taip pat atkreipė dėmesį į „procedūrinius trūkumus“ toje byloje.

„Raginame Rusiją leisti nešališką ir sąžiningą apeliaciją dėl nutarties“, - sakė J.Carney, taip pat ragindamas Maskvą „baigti spaudimo kampaniją prieš asmenis ir organizacijas, siekiančias atskleisti korupciją“.

„Griežtas nuosprendis Navalnui yra naujausias pavyzdys nerimą keliančios krypties vyriausybės veiksmuose, kuriais siekiama užgniaužti nepasitenkinimą Rusijos pilietinėje visuomenėje“, - pažymėjo jis.

Rusijos aktyvistai irgi pasmerkė teismo nuosprendį dėl turto grobstymo dideliu mastu kaip įžūlų žingsnį, siekiant nubausti A.Navalną už priešinimąsi Kremliui. Šis sprendimas buvo paskelbtas kaip tik tuo metu, kai A.Navalnas ruošėsi kandidatuoti rinkimuose į Maskvos mero postą.

Papildyta 11.46 val. Maskvoje per nuteisto opozicijos lyderio Navalno šalininkų demonstraciją sulaikyti per 200 žmonių

Daugiau nei 200 žmonių buvo sulaikyti Maskvoje, kai keli tūkstančiai demonstrantų susirinko prie Kremliaus protestuoti dėl laisvės atėmimo bausmės opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui, penktadienį pranešė viena žmogaus teisių organizacija.

Iki penktadienio paryčių Maskvos centre buvo sulaikyti iš viso 209 žmonės, nurodė organizacija "OVD-Info", renkanti duomenis apie opozicijos protestų dalyvių areštus.

Policija pranešė, kad apie 2 500 žmonių dalyvavo nesankcionuotoje demonstracijoje Maskvoje, protestuodami prieš įtakingam Rusijos opozicijos veikėjui A.Navalnui teismo skirtą penkerių metų laisvės atėmimo bausmę byloje dėl valstybės turto grobstymo. Tuo tarpu aktyvistai tikino, kad demonstrantų buvo 10 tūkstančių.

Maskvos valdžia sakė, kad opozicija negavo leidimo surengti tą mitingą, o vienas sostinės pareigūnas sakė žurnalistams, kad protestuotojai "tyčia" elgėsi provokuojančiai.

"Mitingo organizuotojai buvo kruopščiai tam pasirengę ir turėjo daug skrajučių bei lipdukų", - sakė Maskvos merijos regioninio saugumo departamento vadovo pareigas einantis Aleksejus Majorovas

Dar apie 2 tūkst. žmonių surengė protesto akciją Rusijos antrajame didžiausiame mieste Sankt Peterburge, nurodė naujienų agentūros AFP reporteriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius