Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose – naujas sergamumo COVID-19 rekordas

Jungtinėse Valstijose per pastarąją parą nustatyta daugiau kaip 120 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, tad šalyje antrą dieną iš eilės fiksuojamas rekordinis COVID-19 sergamumas, rodo ketvirtadienį paskelbti Johnso Hopkinso universiteto duomenys.
Koronavirusas JAV
Koronavirusas JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per 24 valandas nuo trečiadienio 20 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku šalyje buvo patvirtinti 123 085 nauji COVID-19 atvejai ir mirė 1226 anksčiau užsikrėtę žmonės, informavo Baltimorėje įsikūręs universitetas.

Trečiadienį buvo pranešta apie 99 660 per parą nustatytų naujų koronavirusinės infekcijos atvejų. Ketvirtadienį sergamumo rodiklis buvo didesnis 23 425 atvejais.

Nors mirštamumas išlieka mažesnis negu blogiausiu pirmosios pandemijos bangos laikotarpiu pavasarį, ketvirtadienį paskelbtas per parą mirusių pacientų skaičius trečią dieną iš eilės viršijo tūkstantį. Anksčiau toks mirštamumo lygis JAV buvo stebėtas rugsėjo pradžioje.

Jungtinėse Valstijose naujuoju koronavirusu jau užsikrėtė daugiau kaip 9,6 mln. žmonių ir daugiau kaip 234 tūkst. jų mirė. Pagal abu rodiklius JAV lenkia bet kurią kitą šalį.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, spalį pats trumpam hospitalizuotas dėl COVID-19, nuolat stengdavosi nuvertinti pandemijos rimtumą ir tvirtino, kad virusas galiausiai tiesiog „pradings“. Dabar jis kovoja dėl savo politinio išlikimo po antradienį įvykusių prezidento rinkimų, kurių baigtis išlieka neaiški, nes balsų skaičiavimas tebevyksta.

Jo varžovas demokratas Joe Bidenas savo ruožtu siekė paversti rinkimus referendumu dėl D.Trumpo gebėjimo suvaldyti šią krizę ir žadėjo vadovautis mokslininkų rekomendacijomis, kaip kovoti su pandemija, jeigu užimtų Baltuosius rūmus.

Jungtinėse Valstijose sergamumas COVID-19 sparčiai didėjo nuo spalio vidurio, todėl rekordinis skaičius – daugiau kaip 100 mln. – amerikiečių pasirinko balsuoti iš anksto balsavietėse arba paštu, stengdamiesi išvengti glaudaus kontakto su kitais žmonėmis.

Rinkimų galutinių rezultatų paskelbimas užsitęsė, balsų skaičiavimui stringant dėl didelio paštu atsiųstų balsalapių skaičiaus.

Kai kurių valstijų pareigūnai skambino pavojaus varpais apie nepakankamus sveikatos apsaugos tarnybų pajėgumus hospitalizuoti COVID-19 pacientus, juolab kai artėja žiemos gripo sezonas.

Pandemija taip pat skaudžiai paveikė JAV ekonomiką – ūkio augimas sulėtėjo iki istorinių žemumų, taip pat buvo prarasta dešimtys milijonų darbo vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius