-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban Ki-moonas atvyko į Burundį

JT Generalinis sekretorius Ban Ki-moonas pirmadienį atvyko į Bužumbūrą pirmojo savo vizito nuo politinės krizės pradžios pernai balandį, pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.
Ban Ki-Moonas
Ban Ki-Moonas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Atskridęs lėktuvu pirmadienį vakare Ban Ki-moonas antradienio rytą susitiks su prezidentu Pierre'u Nkurunziza, bet prieš tai numatytas jo susitikimas su politinių partijų ir visuomenių organizacijų vadovais, kad suteiktų naują postūmį įstrigusioms pastangoms išspręsti jau 10 mėnesių tebesitęsiančią krizę.

„Šis vizitas yra labai svarbus, nes mes tikimės, kad JT generalinis sekretorius panaudos savo įtaką paveikti prezidentą Pierre'ą Nkurunzizą, kad šis galų gale sutiktų pradėti visaapimantį ir besąlygišką dialogą su savo oponentais“, – sakė vienas JT pareigūnas AFP reporteriui prieš atvykstant Ban Ki-moonui.

Vienas Vakarų diplomatas Burundyje sakė, viliąsis, kad Ban Ki-moonas patars ir „masiškus žmogaus teisių pažeidimus, stebimus prasidėjus krizei“.

„Mes tikimės, kad jis įtikins sutikti dėl tikri tarptautinio kaltinimų tyrimo“, – sakė šis diplomatas.

Burundį tebekrečia krizė, kuri kilo pernai balandį dėl prezidento P.Nkurunzizos sprendimo kandidatuoti trečiai kadencijai. Tai išprovokavo gatvių protestus, nesėkmingą perversmą, žudymus ir sudarė prielaidas bręsti sukilimui.

Vyriausybė ėmėsi griežtų priemonių prieš žiniasklaidą, priversdama užsidaryti nepriklausomus informavimo kanalus, daug žurnalistų buvo priversti palikti šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius