-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinių Tautų ir arabų pasiuntinys perspėja apie padėties Sirijoje blogėjimą

Jungtinių Tautų ir Arabų Lygos pasiuntinys Lakhdaras Brahimi pirmadienį JT Saugumo Taryboje pareiškė, kad pilietinis karas Sirijoje vis labiau įsiplieskia ir kad šiai šaliai gresia maisto krizė.
Sirija
Sirija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

L.Brahimi kalbėjo 15 narių Tarybai, jog Sirijos vyriausybė, nurodo, kad šalyje yra apie penki tūkstančiai užsienio kovotojų, ir vis labiau tvirtina, jog šis konfliktas esąs „užsienio sąmokslas“, agentūrai AFP pranešė uždarame posėdyje dalyvavę kai kurių šalių pasiuntiniai.

Buvęs Alžyro užsienio reikalų ministras, informuodamas Tarybą apie neseniai Damaske vykusias derybas su prezidentu Basharu al-Assadu, nupiešė niūrų vaizdą šalyje, kurioje per pusantrų metų konfliktą, anot aktyvistų, žuvo daugiau kaip 29 tūkst. žmonių.

L.Brahimi sakė, kad sulaikytųjų kankinimas tapo „rutina“ ir kad žmonės bijo gultis į ligonines, kurios yra vyriausybės kontroliuojamos.

Pasiuntinio vertinimu, iš savo namų Sirijoje pasitraukė apie pusantro milijono žmonių, šaliai gresia maisto stoka, nes derlius buvo nuniokotas per vyriausybės pajėgų ir opozicijos kovotojų mūšius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius