-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba aptaria paliaubų Sirijoje būklę

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba trečiadienį pradėjo uždarą posėdį, kad paspaustų Siriją ir Rusiją laikytis prieš 11 dienų paskelbtų paliaubų, kurių reikia humanitarinei pagalbai teikti Rytų Gutoje ir sužeistiesiems bei ligoniams evakuoti iš jos.
Rytų Guta
Rytų Guta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzija ir Jungtinė Karalystė pareikalavo skubaus posėdžio, nes Sirijos vyriausybė sukarintomis grupuotėmis stiprina pajėgas, atakuojančias sukilėlių anklavą, ir jos aviacija talžo miestus tame anklave.

O.Skoogas: „Kol kas matome tik mažiausius Sirijos valdžios ženklus vykdyti rezoliuciją, tad mus tai labai, labai nuvilia.“

Švedijos ambasadorius prie JT Olofas Skoogas, kartu su Kuveito diplomatais derėjęsis dėl paliaubų rezoliucijos, sakė, kad paliaubų laikomasi „absoliučiai ir visiškai nepakankamai“.

„Kol kas matome tik mažiausius Sirijos valdžios ženklus vykdyti rezoliuciją, tad mus tai labai, labai nuvilia“, – sakė O.Skoogas žurnalistams prieš posėdį.

Rusijai palaikius, Saugumo Taryba vasario 24 dieną priėmė rezoliuciją, reikalaujančią skelbti 30 parų paliaubas humanitarinei pagalbai teikti Rytų Gutoje ir sužeistiesiems bei ligoniams evakuoti iš jos.

Pirmoji pagalbos vilkstinė pasiekė Rytų Gutą pirmadienį, bet tiekimas nutrūko dėl antskrydžių. Spėta iškrauti 32 iš 46 sunkvežimių.

Beveik pusė, Sirijos vyriausybei leidus, atvežtų maisto produktų nepavyko pristatyti; dalį medicinos ir sveikatos krovinių iškrovė Sirijos pareigūnai, nurodė JT.

Pasak švedų ambasadoriaus, Saugumo Taryba sieks, kad būtų pasiųsta dar viena vilkstinė su maistu ir medikamentais į Rytų Gutą ketvirtadienį,

O.Skoogas pabrėžė, kad pagalbos darbuotojų saugumas turi būti užtikrintas.

VIDEO: Stebuklas Sirijoje: iš pastato griuvėsių ištraukta gyva mergaitė

Organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) paskelbti skaičiai rodo, kad nuo Rusijos remiamų Sirijos pajėgų puolimo pradžios jau žuvo maždaug 800 žmonių, tarp kurių yra ir mažiausiai 177 vaikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius