Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba rengia atsaką Šiaurės Korėjai – naujas sankcijas

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba griežtai pasmerkė Šiaurės Korėjos didelio nuotolio raketos paleidimą.

Kaip skelbia BBC, po skubaus susitikimo Niujorke, Saugumo Taryba netrukus imsis atsako – priims naują sankcijų rezoliuciją. 

Pchenjano sako, kad raketa buvo paleista, siekiant paleisti satelitą į orbitą, tačiau kritikai įsitikinę, kad Šiaurės Korėjos tikslas – balistinės raketos testavimas. 

Sekmadienį Šiaurės Korėja paleido didelio nuotolio raketa, išprovokuodama tarptautinės bendruomenės pasipiktinimą ir ryžtą nubausti Pchenjaną, kuris praeitą mėnesį taip pat susprogdino branduolinį užtaisą. Pastarasis veiksmas yra šiurkštus Jungtinių Tautų rezoliucijų pažeidimas kaip ir didelio nuotolio raketos paleidimas. 

Kalbėdama po susitikimo už uždarų durų JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Samantha Power teigė, kad Vašingtonas turėtų „užtikrinti, kad Saugumo Taryba imtųsi rimtų priemonių prieš Pchenjaną“. Jos žodžiams pritarė ir Japonijos atstovas Motohide'as Yoshikawa: „Egzistuojančios sankcijos nesulaikė Šiaurės Korėjos nuo branduolinio ginklo tobulinimo“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius