-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jungtinių Valstijų pirmoji ponia Michelle Obama pamėgino sugriauti savo kaip „piktos juodos moters“ įvaizdį

Jungtinių Valstijų pirmoji ponia Michelle Obama trečiadienį transliuotame interviu nesureikšmino savo „kaip piktos juodos moters“ įvaizdžio ir paneigė naujoje knygoje pasirodžiusią informaciją, esą jos santykiai su Baltųjų Rūmų padėjėjais yra gana įtempti.
JAV prezientas Barackas Obama ir Michelle Obama
JAV prezientas Barackas Obama ir Michelle Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieštaringai vertinamoje knygoje apie pirmąją juodaodžio prezidento kadenciją Baltuosiuose rūmuose „Obamos“ (angl. „The Obamas“), pirmosios ponios santykiai su prezidento padėjėjais yra apibūdinami kaip „atokūs ir keblūs“. Ypač tai tinka santykiams su buvusiu prezidento patarėju Rahmu Emanueliu.

„Susidaro nuomonė, kad aš tik dalyvauju susitikimuose, kalbu ir konfliktuoju“, – sakė ji interviu CBS televizijos laidai „This Morning“.

„Manau, kur kas įdomiau įsivaizduoti tokią konfliktišką situaciją ir stiprią moterį. Tokią mane mėginama vaizduoti nuo tos dienos, kai Barackas Obama paskelbė, kad esu pikta juoda moteris“, – pasakojo ji.

„Aš stengiuosi būti savimi. Taip pat tikiuosi, kad laikui bėgant žmonės mane pažins. Ir apie mane spręs iš mano veiksmų“, – kalbėjo pirmoji ponia.

Michelle Obama taip pat patikino, kad palaiko šiltus santykius su R.Emanueliu, kuris išėjęs iš rūmų buvo išrinktas Čikagos meru, ir pavadino jį „vienu brangiausių draugų“.

„Mes su Rahmu niekada nesipykome. Jis linksmas vyrukas“, – kalbėjo M.Obama.

Ji taip pat sakė, kad, priešingai nei rašoma knygoje, kur pasakojama apie jos kovas su vyro padėjėjais, ji retai kada su jais susiduria.

„Su savo vyro darbuotojais aš nesikalbu. Nevaikštau į susirinkimus“, – pridūrė ji.

„Mūsų komandų darbuotojai tikrai gerai sutaria. Jeigu reikia dėl ko nors susiderinti, darbuotojai derinasi tarpusavyje. Mano personalo vadovas kalbasi su jo personalo vadovu“, – pasakojo M.Obama.

Pasak jos, nors sudėtingais klausimais geriausiai prezidentui M.Obamai  pataria jo patarėjai, jis išklauso ir jos nuomonės.

„Labai atvirai sakau savo vyrui tai, ką jaučiu, – sakė ji. – Jeigu su kuo nors nesutinku, apie tai pasakau savo vyrui“.

M.Obama save laiko prezidento „didžiausia sąjungininke“ ir „viena iš artimiausių patikėtinių“.

„Jį supa dešimtys tikrai šaunių žmonių“, – kalbėjo M.Obama ir patikino esanti pasirengusi imtis jo palaikymo komandos vadovės pareigų  šių metų rinkimuose, kuriuose vyras sieks antros kadencijos.

„Šia kampanija bus siekiama užtikrinti, kad žmonės suprastų viską, kas nuveikta. Manau, kad žmonės yra truputį sutrikę – kai kurie gali būti sutrikę dėl to, kiek daug jau pasiekta. Štai ką mes darysime per tą kampaniją“, – sakė prezidento sutuoktinė ir patikino, kad ji gerai supranta, jog prezidentas turi ir kritikų, ir vilties netekusių buvusių rėmėjų.

„Žmonės turi teisę jaustis nusivylę ir nekantrauti. Bet jie turi prezidentą, kuris juos veda teisinga kryptimi. Džiaugiuosi galėdama jiems priminti, kas ir kaip yra daroma“, – sakė moteris.

Kaip skelbia knygos autorė ir laikraščio „The New York Times“ žurnalistė Jodi Kantor, rašydama knygą ji apklausė daugiau nei 30 dabartinių ir buvusių pirmosios poros darbuotojų, nors su pačia šeima apie sunkų pereinamąjį laikotarpį Baltuosiuose rūmuose ji nekalbėjo.

M.Obama televizijai CBS sakė, kad knygos neskaitė ir neketina to daryti.

„Tokių knygų neskaitau, nes, žinote, tai yra žaidimas, – sakė ji. – Noriu pasakyti, kas gali rašyti apie tai, kaip aš jaučiuosi? Kas?  Koks pašalinis žmogus man gali papasakoti, kaip aš jaučiuosi?“ – klausė M.Obama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius