-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtiniuose Arabų Emyratuose trijų vyrų prievartauta britė pati sulaukė bausmės

Moteris iš Didžiosios Britanijos, kuri tariamai buvo pagrobta ir prievartaujama trijų vyrų, Dubajuje patraukta baudžiamojon atsakomybėn už gėrimą be licencijos, jai skirta bauda, o vyrai kol kas nenubausti. Žmogaus teisių grupės atkreipia dėmesį, kad archaiška teisinė sistema dažnai yra prieš moteris, skelbia independent.co.uk.
Dubajus
Dubajus / AFP/Scanpix nuotr.

Moteris teigia, kad naktį, grįžtant iš linksmybių su draugais, Dubajuje jį buvo priviliota į automobilį ir vėliau prievartauta trijų vyrų, jie ataką filmavo.

Pranešusi apie įvykį policijai 28 metų britė atsidūrė kaltinamųjų suole, nes prisipažino, kad naktį vartojo alkoholinius gėrimus.

„Aš mačiau, kad jie filmuoja ir prašiau liautis, paleisti mane, bet jie ignoravo mano prašymus ir juokėsi iš manęs“, – sakė mergina.

Kaltinimai pateikti dviem 20-mečiams iraniečiams, trečiasis nerastas. Jie neigia kaltinimus. Vyrų advokatas teigia, kad moteris prasimanė kaltinimus, replikuodamas, kad ši žiūri per daug veiksmo filmų.

Kaip skelbiama, moteris vakare su draugais šešias valandas praleido kavinėje, kur išgėrinėjo. Šis baras žinomas, kaip pigaus alkoholio vieta. Taksi vairuotojas, paėmęs moterį trečią nakties, liudijo, kad ši buvo visiškai girta ir užmigo ant galinės sėdynės. Vadovaujamą darbą dirbanti britė paprašė sustoti prie bankomato, tačiau negalėdama išsiimti pinigų, ji paprašė nuvežti iki namų. Prie taksi sustojo raudonas „Hyundai“, iš jo išlipo du vyrai ir teigdami, kad pažįsta moterį, sumokėjo už taksi paslaugas.

Vienas atsakovų teigė išsigandęs dėl „britų moters pagrobimo“, tačiau bičiulių buvo patikintas, kad ši per girta, kad vėliau juos atpažintų.

„Mačiau ją sėdint šalia vairuotojo. Po to aš išvažiavau“, – teigė taksi vairuotojas. Moteris pasakojo tuomet buvusi nuvežta į apartamentus, kur buvo prievartaujama, bandė iš jų pabėgti, tačiau bergždžiai.

Įvykį tyręs Marwanas Salemas teigia, kad vienas atsakovų teigė išsigandęs dėl „britų moters pagrobimo“, tačiau bičiulių buvo patikintas, kad ši per girta, kad vėliau juos atpažintų.

Britė teigia išgėrusi tris taures vyno. Gerti alkoholį neturint licencijos Dubajuje draudžiama, nepaisant to, kad dokumentų baruose ir viešbučiuose niekas neprašo. Jai skirta 1 000 dirhamų (apie 720 Lt) bauda.

Archajiška teisėsaugos sistema

Žmogaus teisių stebėjimo organizacijos paragino Jungtinius Arabų Emyratus pakeisti ir pagerinti savo teismų praktiką, susijusią su prievartos aukomis. Teigiama, kad tokie nusikaltimai dažniausiai baigiasi apkaltinus pačią auką.

Raminami klaidinančio saugumo jausmo, kuris sukuriamas laisvai alkoholį parduodančiuose penkių žvaigždučių naftos turtingų Emyratų viešbučiuose, žmonės vėliau pasijunta patekę į griežtų įstatymų spąstus. Teigiama, kad Jungtiniuose Arabų Emiratuose britai yra sulaikomi dažniau nei bet kur kitur pasaulyje.

Pastarieji seksualinių nusikaltimų atvejai sulaukė ypatingo teisinės sistemos pasmerkimo.

Moterų žmogaus teisių stebėjimo atstovė Samer Muscati teigia, kad JAE pastaraisiais metais buvo net keli atvejai, kuomet dėl prievartos buvo apkaltintos pačios moterys, siekdamos teisingumo, jos susidūrė su įvairiomis kliūtimis.

Sulaukė bausmių

JAE yra nubausta ir daugiau britų. 35 ir 37 metų britų pora buvo apkaltinta nesantuokiniais lytiniais santykiais, kuomet 2008 metais buvo aptikti besimylintys paplūdimyje. Jie nuteisti trims mėnesiams kalėjimo, po apeliacijos bausmė panaikinta.

2010-iais 24-erių jaunuolis ir 25-erių mergina buvo nuteisti mėnesiui laisvės atėmimo, nes restorane bučiavosi į lūpas. Pora teigia tiesiog padovanojusi vienas kitam bučinį į skruostą.

43 metų verslininkas nuteistas pusei metų kalėjimo, nes bare grybštelėjo moteriai į užpakaliuką. Jis apskundė nuosprendį, tačiau teisminiai procesai ir baudos jam kainavo 70 000 svarų.

Dar viena neblaivi pora, pasimylėjusi taksi, buvo nubausta trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme ir 1 000 svarų bauda. Pora išteisinta atlikus DNR testą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius