Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodkalnijos parlamentas balsavo už savo paleidimą

Juodkalnijos parlamentas pirmadienį vėlai vakare balsavo už savo paleidimą ir taip sudarė sąlygas prezidentui sušaukti pirmalaikius rinkimus, kurie turėtų paspartinti integraciją į Europą.
Temos: 1 Juodkalnija

81 vietos parlamente už jo paleidimą balsavo 42 deputatai. 13 deputatų šiam pasiūlymui nepritarė, o devyni susilaikė. Iš viso balsavime dalyvavo 64 parlamentarai.

Prezidentas Filipas Vujanovičius artimiausiomis dienomis turi sušaukti naujus rinkimus, kurie turėtų vykti kovo pabaigoje.

Vyriausybė pirmalaikių rinkimų nori dėl to, kad Juodkalnija, siekdama įstoti į Europos Sąjungą (ES), „susiduria su daugybe labai svarbių pareigų" ir tam tikslui pasiekti jai reikia „viso ketverių metų mandato“.

Juodkalnija 2006 metais po referendumo atsiskyrė nuo Serbijos, o gruodžio 15 dieną oficialiai pasiprašė į ES. 2007 metų spalį ji pasirašė Stabilizacijos ir asociacijos susitarimą su ES – tai buvo pirmasis etapas siekiant narystės Bendrijoje.

Netrukus po referendumo dėl nepriklausomybės įvyko pirmieji parlamento rinkimai, per kuriuos geriausiai pasirodė premjero Milo Džiukanovičiaus Socialistų demokratinė partija (SDP).

Neseniai atliktos apklausos rodo, kad SDP tikriausiai liks valdžioje ir tęs jau beveik 20 metų trunkantį dominavimą šalies politikos arenoje.

Opozicinės partijos kaltina Vyriausybę bandant pratęsti savo valdymo laiką, kol pasaulio finansinė krizė dar labiau nepaveikė šalies ekonomikos.

Tarptautinis valiutos fondas gruodį prognozavo, kad Juodkalnijos ekonomikos augimas dvejus metus lėtės maždaug 2 procentais. Nuo 2006 metų, kai buvo paskelbta nepriklausomybė, šalies ekonomikos augimas buvo nusakomas dviženkliais skaičiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius