Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodojoje jūroje nukrito Rusijos naikintuvas, piloto ieškoma

Rusijos gynybos ministerija trečiadienį pranešė, kad vienas šalies oro pajėgų naikintuvas Su-27 veikiausiai nukrito Juodojoje jūroje ir kad pradėta jo piloto paieškų operacija.
Rusijos naikintuvas Su-27
Rusijos naikintuvas Su-27 / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pirminiais duomenimis, lėktuvas nukrito į jūrą. Piloto paieškas operacijos rajone sunkina sudėtingos meteorologinės sąlygos“, – sakoma naujienų agentūros „Interfax“ gautame ministerijos pranešime.

Naikintuvas iš radarų ekranų dingo apie 20 val. 10 min. Maskvos (19 val. 10 min. Lietuvos) laiku, kai lėktuvas skrido virš Juodosios jūros, maždaug už 50 km nuo Feodosijos uosto Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje.

Pasak kariškių, lėktuvas vykdė įprastą skrydį.

Gynybos ministerija informavo, kad 20 val. 11 min. (19 val. 11 min.) buvo užfiksuotas Su-27 avarinio radijo švyturio signalas.

„Lakūno paieškoms ir gelbėjimui rajone, kur suveikė radijo švyturys, buvo operatyviai pasiųstos Pietų karinės apygardos paieškų ir gelbėjimo tarnybų pajėgos – lėktuvas An-26 ir sraigtasparnis Mi-8“, – sakoma pranešime.

Į paieškų teritoriją taip pat nukreiptas vienas karinių jūrų pajėgų laivas ir civiliai laivai, buvę netoli numanomos įvykio vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius