-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jūroje išgelbėta 200 žmonių (atnaujinta 11.37 val.)

Beveik 200 žmonių grupė išgelbėta iš medinio laivo, 21 dieną plaukusio pasroviui jūroje, pranešė Indonezijos pareigūnai.

Kaip rašo BBC, manoma, kad laive buvę žmonės – Birmos vakarinės dalies musulmonų mažumos Rohingya nariai. Šios etninės mažumos nepripažįsta Birmos karinė valdžia. Tai jau antroji šios musulmonų mažumos grupė, atvykusi į Indoneziją per mėnesį.

Pasak Indonezijos laivyno pareigūnų, mažą laivą jūroje pirmadienį pastebėjo žvejys. Teigiama, kad laivas buvo toks sausakimšas, kad juo plaukiantys žmonės buvo priversti stovėti. Laive nebebuvo nei vandens, nei maisto. 50 laivo keleivių šiuo metu gydomi Indonezijos ligoninėje nuo rimtos dehidratacijos.

Pasak BBC korespondento Bankoke Jonathano Heado, faktas, kad laive nebuvo variklio, yra įrodymas, kad šie žmonės – šaltakraujiškos Tailando kariuomenės vykdomos išvarymo politikos aukos. Šią politiką kariuomenė įgyvendino praėjusį mėnesį.

Žinoma mažiausiai apie 1000 Rohingya narių, kuriuos Tailando kariuomenė įsodino į laivus Andamano jūroje ir paleido plaukti pasroviui. Manoma, kad šimtai žmonių žuvo.

BBC korespondento teigimu, gali būti, kad pastarasis rastas laivas yra tik dalis didesnės grupės laivų, pripildytų žmonių, kurių praėjusį mėnesį Tailando valdžia tiesiog atsikratė.

Ši Tailando vykdyta politika sukėlė didžiulį tarptautinį nepasitenkinimą ir protestus. Tailando premjeras pažadėjo ateityje su Rohingya mažumos atstovais elgtis humaniškiau. Tailando oficiali pozicija – Rohingya mažuma yra ekonominiai migrantai, o ne pabėgėliai ir todėl turėtų būtų išsiųsti.

Praėjusią savaitę išplatintame pranešime Birmos karinė valdžia paneigė Rohingya etninės mažumos egzistavimą, teigdama, kad ji nėra oficialiai pripažįstama viena iš daugiau nei 100 šalies etninių grupių.

Manoma, kad Birmoje gyvena apie milijoną Rohingya atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius