Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.-J.Tokayevas: už neramumų stovi kovotojai iš Vidurio Azijos ir kitų regionų

Kazachstano prezidentas Kassymas-Jomartas Tokayevas pirmadienį sakė, kad už šalį praėjusią savaitę krėtusių beprecedenčių neramumų stovi kovotojai iš Centrinės Azijos, Afganistano ir Vidurinių Rytų.
Kassymas-Jomartas Tokayevas
Kassymas-Jomartas Tokayevas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Neabejoju, kad tai buvo teroro ataka“, – telefonu Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkui Charles'iui Micheliui sakė K.-J.Tokyaevas. Jo žodžiai cituojami prezidentūros pranešime.

Pasak K.-J.Tokyaevo, ataka buvo „gerai organizuota“, joje dalyvavo „užsienio kovotojų“ iš Centrinės Azijos šalių, Afganistano, Vidurinių Rytų.

Kazachstanas atsigauna po praėjusią savaitę vykusių beprecedenčių neramumų, prasidėjusių nuo protestų prieš degalų kainų šuolį šios buvusios Sovietų Sąjungos respublikoje.

Prasiveržęs smurtas pareikalavo dešimčių gyvybių. Be to, per saugumo tarnybų operacijas buvo sulaikyta beveik 8 tūkst. asmenų, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

KSSO – Rusijos vadovaujamas karinis aljansas, vienijantis kelias buvusių SSRS valstybių – K.-J.Tokayevo prašymu per neramumus dislokavo Kazachstane 2,5 tūkst. karių.

Kazachų lyderis pirmadienį per susitikimą su KSSO šalių lyderiais, įskaitant rusų prezidentą Vladimirą Putiną, sakė, jog Maskvos vadovaujama misija Kazachstane baigsis „netrukus“.

K.-J.Tokayevas taip pat sakė, kad jo šalis per beprecedenčius praėjusios savaitės neramumus sužlugdė bandymą įvykdyti perversmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius