-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką gamtos nemėgstantis Kim Jong Unas veikia ant užgesusio ugnikalnio?

Šiaurės Korėja išbandė galingiausią savo balistinę raketą, užbaigė branduolinės programos tobulinimą ir įrodė, kad gali pasiekti beveik bet kurį JAV tašką. Ką režimo lyderis veikia po šio pasiekimo? Pranešama, kad jis lanko savo tėvo gimimo vietą ant užgesusio ugnikalnio.
Kim Jong Unas ant Pektusano kalno
Kim Jong Unas ant Pektusano kalno / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kim Jong Unas nėra didelis sporto ar gamtos mėgėjas. Jaunystėje jam patikdavo krepšinis, tačiau ilgi pasivaikščiojimai gamtoje jo nedomina. Visgi ši išskirtinė proga jį atvedė ant Pektusano kalno – seniai užgesusio ugnikalnio, ant kurio, pasak legendos, gimė jo tėvas Kim Jong Ilas. Šalies žiniasklaida praneša, kad ant užgesusio ugnikalnio Kim Jong Unas galvoja apie įvykdytus planus.

Legenda pasakoja, kad kai 1942 m. Kim Jong Ilas gimė bazėje ant Pektusano, dangų nušvietė dviguba vaivorykštė ir sužibo nauja žvaigždė. Gali pasirodyti, kad tai – juokinga, perdėta istorija, tačiau ši pasaka šalyje yra pateikiama kaip realūs įvykiai.

Kim Jong Ilas, pasak kai kurių liudijimų ir dokumentų, greičiausiai net negimė Šiaurės Korėjoje. Panašu, kad jis gimė 1941 metais viename Sibiro miestelyje. Neaišku, kodėl jo tėvas Kim Il Sungas sūnaus gimimui pasirinko šią vietą, tačiau gali būti, kad buvo nepasitikima vietiniais gydytojais ar tiesiog norėta nuo priešų paslėpti šeimą. Vadinasi, šioje istorijoje nebuvo jokio Pektusano, vaivorykštės ir naujos žvaigždės.

Be to, ant vieno iš Pektusano kalno šlaitų yra Kim Jong Ilo citata „Pektusano kalnas – šventas revoliucijos kalnas“.

Kim Jong Ilas mirė 2011 metais, tikriausiai po širdies smūgio. Įvairūs pranešimai teigia, kad prieš mirtį jis labai įtūžo dėl statybų broko vienoje naujoje elektrinėje, tačiau tikroji istorija tikriausiai taip ir liks neatskleista.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo portretas ant automobilio
AFP/„Scanpix“ nuotr./Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo portretas ant automobilio

Mitai ir legendos apie režimo asmenybes Šiaurės Korėjai yra labai svarbūs, nes padeda išlaikyti reikiamą atskirtį tarp eilinių piliečių ir lyderių. Antraip piliečiai gali pradėti piktintis, kad politinių lyderių šeimos nariai gyvena geriau nei kiti. Tuo tarpu ši mistinė istorija parodo, jog jie neva nėra paprasti žmonės – naujos žvaigždės žymi ne visų gimimą.

Tai ką ant kalno iš tiesų veikia Kim Jong Unas? Tikriausiai ilsisi, žvalgosi į žiemišką gamtos peizažą. Kalnas prieinamas ir turistams, yra nutiesta keltuvo linija. Nors ten yra bent viena slapta stovykla, ji taip pat nėra saugoma.

Tiesa, turistai dažnai perspėjami nepamiršti, kad užrašas apie kalno šventumą ten padėtas ne be reikalo ir reikėtų elgtis pagarbiai ir atsargiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius