-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką pasibaigus krizei mes atsiminsime geruoju?

Ne viskas taip jau blogai pasaulį užklupus finansų krizei. Kai kuriuos dalykus, kaip tvirtinama „Financial Times“, atsiminsime geruoju.
Ekonomika
Ekonomika / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„The Financial Times“ išvardijo priežastis, kodėl mes pasigesime šių, atrodytų, niūrių laikų. Štai keletas iš Davido Marsho pastebėjimų.

Pasidalijimas į vaidmenis nebebus toks malonus kaip dabar. Dabar pasaulis padalytas į du polius: blogiukai (bankininkai) ir gerieji (visi kiti). Ateityje norint surasti tokius aiškius „niekšus“ ir „aukas“ bus sudėtingiau.

Krizės metu žmonės atrado naujų ir nebrangių laisvalaikio formų: kad ir paukščių stebėjimą, mezgimą, knygų skaitymą. Tačiau netrukus grįš senieji laisvalaikio įpročiai.

Recesijos metu mes galime mėgautis tuštesniais lėktuvais, viešbučiais, restoranais ir autobusais. Recesijai praėjus minios žmonių ir grįš į šias vietas.

Kainos nukrito. Argi ne to mes visada norėjome? Juk netrukus viskas – nuo obuolių iki jachtų – vėl brangs.

Daugybė prašmatnių parduotuvių, pardavinėjančių prekes, kurių iš tiesų niekam nereikia, uždaromos, jų vietoje atsiranda meno galerijų ir kitų panašių įstaigų. Ekonomikai pagerėjus šios parduotuvės vėl pravers duris.

Žmonės ėmė mažiau valgyti. Nutukėlių turėtų mažėti, o žmonės stengiasi patys auginti daržoves. Tačiau ekonomikai pradėjus augti pasaulio gyventojų sveikata dėl netinkamo požiūrio į maistą vėl ims blogėti.

Praėjus sunkmečiui žmonėms vėl nebus gėda dirbti nekilnojamojo turto pardavimo agentais. Dukterys ir sūnūs vėl sieks dirbti ne, pavyzdžiui, ekologiškame ūkyje, o investiciniame banke.

Ekonomikos nuosmukio metu galime mėgautis aptarnavimo kokybe, kokios nebuvo anksčiau. Padavėjai, durininkai, taksistai – visi tapo kur kas paslaugesni ir vertinantys klientą.

Ekonomikos nuosmukio metu galėjome pradėti galvoti, kad suvaldysime visuotinį atšilimą, mat energijos vartojimas krito.  Išbridus iš krizės pasaulis grįš prie senųjų įpročių, o atominės elektrinės dygs viena po kitos.

Ekonomikai augant dolerio kursas kris, o Kinijos įtaka išaugs, kaip ir šios šalies valiuta. Oficialia Europos Sąjungos kalba taps kinų – niūriai juokauja autorius.

„Financial Times“ savo pastabas baigia pastebėjimu, kad kai viskas, atrodytų, grįš į savo vėžias, mes pamatysime naujos krizės požymių. O ji gali būti blogesnė nei ta, kurią išgyvename dabar.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius