Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: naujoji omikron atmaina sėja baimę

Naujosios koronaviruso atmainos – omikron – atvejų fiksuojama vis daugiau šalių. Pirmą kartą Pietų Afrikos Respublikoje nustatyta atmaina jau užfiksuota Jungtinėse Amerikos Valstijose, Europoje. Mokslininkai teigia, kad omikron yra labiau užkrečiamas ir turi daugiau nei 30 mutacijų, tačiau kol kas nėra iki galo aišku, ar jis grėsmingesnis už delta variantą. 15min tradicinėje penktadieninėje užsienio spaudos apžvalgoje pristato, ką šia tema rašo Vokietijos, Prancūzijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės ir JAV žiniasklaida.
Užsienio spaudos apžvalga
Užsienio spaudos apžvalga / 15min koliažas

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras ketvirtadienį paskelbė, kad pandeminio koronaviruso omikron variantas, kuris, kaip manoma, yra labiau užkrečiamas nei ankstesnės atmainos, artimiausiais mėnesiais gali tapti daugiau nei pusės visų užsikrėtimo atvejų priežastimi Europoje.

Tačiau mokslininkai tikina, kad kol kas yra pernelyg mažai žinoma apie naująją atmainą ir jos atsparumą jau esamoms vakcinoms nuo koronaviruso. Nepaisant to, ekspertai tvirtina, kad vakcinacija šiuo metu yra vienintelis būdas kovoje su pandemija.

Šią savaitę omikron atmainos atsiradimas ir galimos jos pasekmės atsidūrė visų didžiausių pasaulio leidinių pirmuosiuose puslapiuose.

Lenkijos dienraštis „Gazeta Wyborcza“ perspėjo, jei paaiškės, kad virusas yra atsparus vakcinoms, pasaulis sugrįš į situaciją, kurioje buvo prieš dvejus metus.

Tuo metu britų „The Guardian“ teigė, kad kovojant su nauja viruso atmaina, svarbu atkreipti dėmesį į dezinformaciją.

Amerikiečių „Politico“ savo ruožtu cituoja Jeilio universiteto profesorių, kurio nuomone, pasaulis koronavirusą įveiks tik tuomet, kai visi žmonės bus paskiepyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius