-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 08

Ką rašo pasaulis: Amerikos politinė sistema – gilioje krizėje

Po penkių mėnesių Jungtinėse Amerikos Valstijose prasidės pirminiai rinkimai. Vienas pagrindinių jų kandidatų – buvęs šalies prezidentas Donaldas Trumpas – savo kampanijos tvarkaraštį turės derinti pagal teismo procesų planą. Jam pateikta dešimtys kaltinimų. Tradicinėje spaudos apžvalgoje 15min apžvelgia, ką apie tai rašo įtakingiausi pasaulio žiniasklaidos leidiniai.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

Nors skamba groteskiškai, tačiau, panašu, kad kuo daugiau kaltinimų pateikiama D.Trumpui, tuo sparčiau auga buvusio prezidento, kandidatuojančio 2024 m. lapkritį vyksiančiuose rinkimuose, populiarumas tarp respublikonų rinkėjų.

Skaičiuojama, kad D.Trumpui yra pateikti 34 kaltinimai Niujorko valstijoje, susiję su pinigais, sumokėtais pornografijos žvaigždei Stormy Daniels per 2016 m. rinkimų kampaniją.

Trečiadienį Manhatano teisėjas patvirtino, kad buvęs šalies vadovas turės atlyginti žalą ir žurnalistei Jean Carroll, kuri kaltina jį šmeižtu, pateikusi skundą dėl seksualinės prievartos.

Vašingtone D.Trumpas sulaukė keturių federalinių kaltinimų dėl bandymo panaikinti 2020 m. rinkimų rezultatus, Floridoje – net keturiasdešimties federalinių kaltinimų dėl slaptų dokumentų laikymo savo privačiame „Mar-a-Lago“ klube ir vyriausybės prašymų juos grąžinti atmetimo.

Jam taip pat pateikta 13 kaltinimų Džordžijoje, kur jis kaltinamas bandymu panaikinti 2020 m. prezidento rinkimų rezultatus.

Trečiadienį vykusio teismo posėdžio metu dėl reketo bylos prokurorai teigė, kad teismo procesas užtruks keturis mėnesius ir jame dalyvaus apie 150 liudytojų. D.Trumpas ir dar 18 asmenų, kaltinami sąmokslu siekiant panaikinti 2020 m. valstijos prezidento rinkimų rezultatus, neigė bet kokius nusižengimus ir nepripažino savo kaltės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius