-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: kaip Rusija reaguos į Vakarų atsakomuosius pasiūlymus?

Vakarai šią savaitę raštu išsiuntė Rusijai atsakymus į jos dar gruodžio viduryje pateiktus reikalavimus dėl saugumo užtikrinimo. Tačiau Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas netrukus po to, kai Rusija gavo atsakymus, pareiškė matantis „mažai optimizmo“. Tiesa, tikimasi, kad diplomatija vis dėlto padės išvengti galimos invazijos į Ukrainą. 15min tradicinėje penktadieninėje užsienio spaudos apžvalgoje pristato, ką šia tema rašo JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Lenkijos ir nepriklausoma Rusijos žiniasklaida.
Užsienio spaudos apžvalga
Užsienio spaudos apžvalga / 15min koliažas

Rusija dar gruodžio viduryje pateikė Vakarams reikalavimus dėl savo saugumo užtikrinimo. Tarp jų buvo rašytinis pasižadėjimas, kad Ukraina niekada netaps NATO nare.

Be to, reikalaujama taip pat, kad NATO „sugrįžtų prie savo 1997 m. ribų“, o tai reiškia, kad NATO pajėgos ir ginkluotė turėtų būti patraukta, be kita ko, iš Baltijos šalių ir Lenkijos.

JAV prezidentas Joe Bidenas, taip pat NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ne kartą pareiškė, kad įgyvendinti tokių reikalavimų nėra galimybių.

Trečiadienį JAV ir NATO galiausiai atsakė raštu į Rusijos reikalavimus, tačiau dokumento turinys kol kas nėra oficialiai viešinamas. Tiesa, tiek D.Peskovas, tiek Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas dideliu optimizmu komentuodami gautus atsakymus nespinduliavo.

Didžiausi užsienio leidiniai dabar kelia klausimą – ar Rusijai ir Vakarams pavyks pasiekti kompromisą ir išvengti galimo karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius