Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką rašo pasaulis: Rusija demonstruoja įžūlumą

Šią savaitę vyko net trejos Rusijos ir Vakarų derybos. Pirmadienį diskusijoms susitiko Maskvos ir Vašingtono atstovai, trečiadienį jos pratęstos NATO ir Rusijos formate, o ketvirtadienį kalbėtis su Kremliumi jau sėdo visos Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos valstybės. Tačiau ilgos valandos pokalbių, panašu, apčiuopiamo rezultato nedavė. 15min tradicinėje penktadieninėje užsienio spaudos apžvalgoje pristato, ką šia tema rašo Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Ukrainos ir JAV žiniasklaida.
Užsienio spauda – apie Rusijos ir JAV derybų maratoną
Užsienio spauda – apie Rusijos ir JAV derybų maratoną / Donato Gvildžio iliustr.

Po kiekvienų šią savaitę surengtų derybų Vakarų ir Rusijos atstovai tikino, kad jos iš tiesų nebuvo lengvos. Abi pusės taip pat kartojo, kad šalių pozicijos skiriasi iš esmės.

Vakarai dar kartą priminė, kad Maskvos reikalavimas užtikrinti, kad NATO nesiplės toliau į Rytus, yra nepriimtini. Pasak Aljanso, jo durys ir toliau lieka atviros tokioms šalims kaip Ukraina, Sakartvelas ar Moldova.

Neįtikina Vakarų ir Rusijos reikalavimas sugrįžti prie 1997 m. NATO padėties, kas iš esmės reikštų Aljanso pajėgų nebuvimą Baltijos šalyse ar Lenkijoje.

Vakarai, regis, sutinka kalbėtis su Rusija tik dėl vidutinio nuotolio branduolinių raketų, taip pat – dėl karinių pratybų masto ir intensyvumo mažinimo. Tačiau tokia Vakarų pozicija Rusijos netenkina.

Pasaulio žiniasklaida bemaž vienbalsiai tikino, kad per šią savaitę vykusias derybas „pralaužti ledų“ Vakarų ir Rusijos santykiuose nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius