Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 02

Ką rašo pasaulis: Kremlius patyrė smūgį – taisykles kare diktuoja nebe Maskva

Rusijoje sprogimai griaudėja ne tik pasienio miestuose – dronų ataka šią savaitę įvykdyta ir Maskvoje. Anksčiau rusams tolimas buvęs karas Ukrainoje dabar atėjo ir į Rusijos teritoriją. Tradicinėje penktadienio spaudos apžvalgoje 15min aiškinasi, kaip naujausius išpuolius Rusijoje vertina įtakinga JAV, britų, vokiečių, prancūzų ir lenkų spauda.
Spaudos apžvalga
Spaudos apžvalga / 15min koliažas

V.Putinas viską stato ant „kantrios tautos“ kortos

Amerikiečių laikraštis „The New York Times“ įvertino iššūkius pažymėdamas, kad Rusija yra pažeidžiama dronų atakų dėl savo dydžio. Jos siena su Ukraina driekiasi daugiau nei 2200 kilometrų.

Jos priešlėktuvinės gynybos radarai yra pritaikyti aptikti didesnius orlaivius ir raketas nei dronai, leidiniui sakė tyrimų organizacijos CNA ekspertas Samas Bendetas.

Eksperto teigimu, Ukrainos dronų atakos gali ne tik sukelti pažeidžiamumo jausmą Rusijoje, bet ir padėti išbandyti Maskvos oro gynybos sistemas ir nustatyti galimas jos silpnąsias vietas, kuriomis būtų galima pasinaudoti per kitas atakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius