Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką tik Nobelio medicinos premija apdovanotas Ralphas Steinmanas mirė prieš kelias dienas

Kanadietis ląstelių biologijos specialistas Ralphas Steinmanas, kuris pirmadienį pelnė 2011 metų Nobelio medicinos premiją už imuninės sistemos tyrimus, mirė praėjusią savaitę nuo kasos vėžio, pranešė velionio darbdavys.
Ralphas Steinmanas
Ralphas Steinmanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Steinmanas mirė rugsėjo 30 dieną, – nurodoma Rockefellerio universiteto pranešime. – Prieš ketverius metus jam diagnozuotas kasos vėžys, bet gyventi ilgiau jam padėjo jo paties sukurta imunoterapija dendritinėmis ląstelėmis.”

JAV pastaruoju metu gyvenęs 68-erių R.Steinmanas atrado dendritines ląsteles, kurios padeda imuninei sistemai atpažinti žalingus mikroorganizmus ir kovoti su jais, tačiau nereaguoti į įvairias molekules, susidarančias pačiame organizme.

Nobelio premiją už imuninės sistemos tyrimus, kurie atvėrė naujas galimybes gydyti vėžį ir kitas ligas, jis pasidalijo su amerikiečiu Bruce'u Beutleriu ir Liuksemburge gimusiu Prancūzijos piliečiu Julesu Hoffmannu.

Kol kas neaišku, ar Nobelio komitetas žinojo apie R.Steinmano mirtį, nes paprastai Nobelio premijos neskiriamos po mirties.

„Rockefellerio universitetas džiaugiasi, kad Nobelio fondas pripažino Ralphą Steinmaną už jo atradimus, susijusius su kūno imunine reakcija, – sakė universiteto rektorius Marcas Tessier-Lavigne. – Tačiau ši naujiena yra ir maloni, ir liūdna, nes mes šį rytą sužinojome iš Ralpho artimųjų, jog jis prieš kelias dienas mirė ilgai kovojęs su vėžiu. Mūsų mintys kartu su Ralpho žmona, vaikais ir šeima.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius