-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kabulas sustabdė saugumo derybas su JAV

Afganistanas trečiadienį sustabdė derybas su Jungtinėmis Valstijomis dėl sutarties, kuri leistų JAV kariams likti šalyje po 2014 metų, pranešė pareigūnai, kilus ginčui dėl siūlomų derybų su Talibanu.
Kabulas pro lėktuvo langą
Kabulas pro lėktuvo langą / Eglės Digrytės nuotr.

„Esama prieštaravimų tarp to, ką JAV vyriausybė sako ir daro dėl Afganistano taikos derybų“, – Afganistano prezidento Hamido Karzai atstovas Aimalas Faizi sakė naujienų agentūrai AFP.

„Prezidentas sustabdė derybas dėl BSA (Dvišalės saugumo sutarties) su JAV šį rytą“, – pridūrė jis.

A.Faizi nurodė, jog tokį žingsnį lėmė ginčas, kurį sukėlė Talibano biuro pavadinime figūruojantys žodžiai „Afganistano Islamo Emyratas“. Toks buvo oficialus šio islamistinio judėjimo režimo pavadinimas nuo 1996 metų iki 2001 metų pabaigos, kai Talibanas žlugo.

„Prezidentas nėra patenkintas dėl tokio biuro pavadinimo. Mes nepritariame pavadinimui “Afganistano Islamo Emyratas„, nes tokio dalyko nėra, – sakė A.Faizi. – JAV žino apie prezidento poziciją.“

H.Karzai anksčiau apskritai nepritarė tiesioginėms Talibano ir JAV deryboms, bet dabar, kaip atrodo, jis yra nusiteikęs sutikti su naujojo biuro, kuris antradienį atsidarė Katare, egzistavimu.

Kaip buvo pranešta, H.Karzai nurodė savo pasiuntiniams Katare pamėginti pradėti dialogą su Talibanu. Savo ruožtu JAV pareigūnai sakė, kad šią savaitę jie irgi ketina pradėti derybas su talibais.

Tačiau H.Karzai pažymėjo, jog derybų vieta kiek įmanoma greičiau turėtų persikelti iš Kataro sostinės Dohos į Afganistaną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius