Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 24 /10:30

Kabule per mirtininko sprogdintojo išpuolį žuvo mažiausiai 24 žmonės

Kabulo vakariniame rajone mažiausiai 24 žmonės žuvo, o dar 42 buvo sužeisti pirmadienį paryčiais mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį, įsirėžusį į autobusą, vežusį vyriausybės darbuotojus, pranešė Afganistano vidaus reikalų ministerijos atstovas Najibas Danishas.
Sprogimas Kabule
Sprogimas Kabule. Asociatyvi nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Užminuotas automobilis rėžėsi į Kasybos ministerijos autobusą per piko valandą“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Talibanas prisiėmė atsakomybę už pirmadienį Afganistano sostinėje įvykdytą mirtininko sprogdintojo išpuolį, per kurį žuvo 24 žmonės, o dar 42 buvo sužeisti.

Žiniasklaidai atsiųstame Talibano pranešime sakoma, kad vienas iš šio islamistų judėjimo kovotojų anksti ryte detonavo sprogmenų prikrautą automobilį prie autobuso, vežusio Kasybos ir naftos ministerijos darbuotojus.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas savo ruožtu nurodė, kad šio išpuolio taikinys buvo žvalgybos tarnybos ir jų darbuotojai.

Rajone, kur įvyko šis incidentas, gyvena nemažai šiitų hazarų – persekiojamos tautinės mažumos atstovų, prieš kuruos anksčiau įvykdytas jau ne vienas išpuolis.

Be to, netoli tos vietos gyvena žymus Afganistano politikas ir buvęs karo vadas Mohammedas Mohaqeqas.

Jo atstovas pranešė, kad namo link važiavęs automobilis sprogo netoli pirmojo patikros punkto, o nuo smūgio „žuvo ir buvo sužeisti keli civiliai“.

Jungtinių Tautų pagalbos misijos Afganistane (UNAMA), nuo 2009 metų renkančioje duomenis apie civilių žūtis, naujausioje ataskaitoje sakoma, kad per šių metų pirmąją pusę karo nuniokotoje šalyje žuvo 1 662 žmonės, dar per 3,5 tūkst. buvo sužeisti.

JT ataskaitoje teigiama, kad beveik 20 proc. šių aukų sudaro sostinėje Kabule žuvę žmonės.

Gegužės pabaigoje Kabule buvo įvykdyta per šį laikotarpį daugiausiai gyvybių nusinešusi ataka: per rytinį eismo piką sostinėje detonuotas sprogmenų prikrautas sunkvežimis užmušė per 150 žmonių, dar šimtai buvo sužeisti.

UNAMA nurodė, kad per šį išpuolį žuvo 92 civiliai ir kad pagal aukų skaičių ši ataka yra didžiausia šalyje nuo 2001 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius