-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 11 /14:13

Kabulo centre į galvą nušautas užsienietis Švedijos radijo žurnalistas

Kabulo centre antradienį šūviu į galvą nušautas užsienietis, pranešė naujienų agentūrai AFP vienas mačiusiųjų ir medikai.
Sprogimas Kabule pražudė NATO karius
Kabule / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Švedijos ambasadoriaus Kabule, tai buvo švedų radijo žurnalistas 51-erių Nilsas Horneris, turėjęs Švedijos ir Didžiosios Britanijos pilietybę.

„Deja, ką tik gavome patvirtinimą, kad tai Nilsas Horneris, kuris buvo Švedijos nacionalinio radijo korespondentas, nušautas šį rytą Kabule, – sakė ambasadorius Peteris Semneby. – Žinome, kad be Švedijos pilietybės jis dar turėjo ir Britanijos pilietybę. Jo artimiesiems pranešta“.

Išpuolis buvo įvykdytas netoli libaniečių restorano Afganistano sostinėje. Sausio mėnesį netoli tos vietos buvo nužudytas 21 žmogus, tarp jų – 13 užsieniečių.

„Išgirdau vieną šūvį ir pamačiau vyrą krentantį“, – sakė įvykio liudininkas, o Kabulo ligoninės gydytojas nurodė, kad „negyvas užsienietis buvo atvežtas į greitosios pagalbos ligoninę šį rytą“.

„Nilsas buvo vienas mūsų absoliučiai geriausių ir labiausiai patyrusių korespondentų ir tai, kas jam šiandien įvyko, yra baisu“, – sakė Švedijos radijo generalinė direktorė Cilla Benko, kuri šį incidentą pavadino viena blogiausių dienų per visą korporacijos istoriją.

„Dabar bandome gauti kuo daugiau detalių“, – pridūrė ji.

N.Horneris laukė prie libaniečių restorano su savo vairuotoju ir vertėju, kai priėjo du vyrai vakarietiškais drabužiais, kurių vienas iš arti šovė jam į pakaušį, sakė to restorano apsaugininkas Zubiras.

Jis ir netoliese esančios parduotuvės darbuotojas sakė, kad buvo paleistas tik vienas šūvis.

Dėl šio išpuolio atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė.

Talibanas iš karto paneigė bet kokias savo narių sąsajas su šiuo nužudymu Kabulo centre, artėjant prezidento rinkimams balandžio 5 dieną ir NATO kovos dalinių išvedimui šiemet po 13 metų karo su Talibanu.

„Mes patikrinome savo mudžahidus, – jie prie to neprisidėjo, – sakė Talibano atstovas Zabiullah Mujahidas. – Mes neprisiimame atsakomybės už šį incidentą“.

Išpuolis buvo įvykdytas už vos kelių minučių kelio pėsčiomis nuo kito libaniečių restorano, „Taverna du Liban“, kur sausio mėnesį Afganistano Talibano kovotojai nužudė aštuonis afganus ir 13 užsieniečių.

Tada prie šio restorano susisprogdino mirtininkas ir du kovotojai šaudydami įsiveržė į vidų. Tarp žuvusiųjų buvo du britai ir du kanadiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius