-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į sekso vergiją Egipte parduodamos nepilnametės kartais iki 18 metų jau būna ištekėjusios 60 kartų

Už pinigus parduodamos ir apvesdinamos mergaitės, kurių per dieną pasaulyje parduodama apie 38 tūkst., priverstos gyventi be išsilavinimo, yra visiškai priklausomos nuo savo vyrų užgaidų ir gyvena padidintos rizikos zonoje mirti nuo nėštumo ar gimdymo, o tai yra pagrindinė 15–18 amžiaus mergaičių mirtingumo priežastis besivystančiame pasaulyje, rašo „The Washington Post“.
„Femen“ aktyvisčių protesto akcija Ciuricho gatvėse
„Femen“ aktyvisčių protesto akcija Ciuricho gatvėse / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kas septinta besivystančio pasaulio šalyse gimusi mergaitė išteka iki 15 metų, dažniausiai mergaites į vergiją parduoda jų šeimos.

Tačiau dalis jaunų skurdesniuose Egipto regionuose užaugusių mergaičių susiduria su žiauresne apvesdinimo forma – laikinu apvesdinimu.

Sekso turizmas Egipte sužydi vasarą, kai čia suplūsta aibės turistų iš Persijos įlankos šalių.

Santuokos sudarymas Egipte leidžia apeiti Islamo reikalavimus, kad seksu negalima užsiimti iki vedybų.

Vaikų sekso turizmo mastus sunku susekti, tačiau, Jungtinių Tautų skaičiavimais, vaikų sekso turizmas apima apie 2 mln. vaikų kasmet. Labiausiai jis išplėtotas neturtingose šalyse, kur turizmas yra vienas pagrindinių pajamų šaltinių – Tailande, Indijoje, Kosta Rikoje ir kt.

„Kai kurios merginos iki 18 metų jau būna ištekėjusios 60 kartų, – „Inter Press Service“ sakė neprisistatęs Egipto pareigūnas. – Dažnai vedybos trunka vos keletą dienų ar savaičių.“

Egipto kovos su prekyba žmonėmis tarybos tyrimas atskleidė, kad trys iš keturių Egipto kaimo bendruomenių gyventojų pažinojo merginų, kurios parduotos į sekso vergiją.

Didžioji dalis apklaustųjų taip pat sakė manantys, kad prekybos žmonėmis mastai šalyje didės.

Tyrimas skelbia, kad didžioji dalis merginų pirkėjų atvyksta iš Persijos įlankos šalių. 81 proc. – iš Saudo Arabijos, 10 proc. – Jungtinių Arabų Emiratų, 4 proc. – Kuveito.

Vedybos vasaros sezonui gali kainuoti nuo 2,8 tūkst. iki 10 tūkst. dolerių. Vienos dienos santuokos kaina prasideda nuo 115 dolerių.

Kartais vedybos gali trukti ir kelerius metus – tuomet „nuotaka“ vyksta į vyro namus ir ten dirba kaip vietinė.

Egipto ekonomika sparčiai smunka nuo Hosni Mubarako atstatydinimo. Šalyje augant nedarbui ir sparčiai mažėjant viešųjų paslaugų skaičiui, Egipto kaimuose gyvenančios neturtingos šeimos įkalbinėja dukras parsiduoti vergijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius