Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaimą Sibire nori pavadinti „Sirija“, kad galėtų prašyti humanitarinės pagalbos

Rusijos Sibiro kaimo Bunguro gyventojai sugalvojo originalų būdą atkreipti vyriausybės dėmesį ir gauti lėšų infrastruktūros gerinimui: pasivadinti Sirija ir tuomet paprašyti humanitarinės pagalbos, praneša „Laisvosios Europos radijas“.
Kaimas Sibire
Kaimas Sibire/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/AP nuotr.

600 Bunguro kaimo gyventojų skundai dėl duobėtų kelių, nereguliaraus elektros ir vandens tiekimo bei neegzistuojančios sveikatos apsaugos sistemos dažnai girdimi ir iš kitų kaimiškose vietovėse gyvenančių rusų.

Vis dėlto Bunguro gyventojų pasirinktas būdas atkreipti vyriausybės dėmesį – itin originalus: jie siekia pakeisti kaimo pavadinimą į „Siriją“. Esą jei Maskva gali skirti milijonus dolerių Vidurio Rytų valstybei, galbūt šiek tiek investuotų ir į arčiau namų esančią „Siriją“.

„Neturime jokių lūkesčių, – sakė Bungure gyvenantis Sergejus Žavronkovas. – Vienintelis dalykas, kurio norime – pavadinti Bungurą Siriją. Tada į Rusijos Federaciją kreipsimės humanitarinės pagalbos.“

„Parašykite štai ką: tikimės, kad vietoj Bunguro čia bus Sirijos Arabų Respublika. Mes pasikviesime arabų. Vyriausybė padeda Sirijai, o čia viskas sugriauta panašiai, kaip ten. Tačiau į mus nekreipia dėmesio“, – S.Žavronkovas sakė „Laisvojo Europos radijo“ žurnalistei.

Jis tikina tokius planus aptaręs su kitais kaimo gyventojais, esą visi sutinka, kad tai – gera idėja.

„Aš nejuokauju. Kalbu visiškai rimtai“, – pridūrė S.Žavronkovas.

Kaimo gyventojai metų metus bandė atkreipti pareigūnų dėmesį, tačiau nesėkmingai.

„Sovietmečiu dirbau kolūkyje. Matydavau regiono komiteto sekretorių ir kitus svarbius asmenis tris kartus per metus. Jie atvykdavo per sėją, šienapjūtę, derliaus nuėmimą. Galėdavai jų paklausti visko, ko norėdavai. Dabar vietos administracijoje nėra nė vieno Bunguro atstovo“, – teigė vietos gyventojas Aleksandras Volkovas.

Bungure nėra nei mokyklos, nei darželio. 18 mokyklinio amžiaus vaikų autobusais vežami į mokyklą Zagorsko mieste, kiti 30 – Rasvete. Kadangi vienintelis kelias, jungiantis kaimą su išoriniu pasauliu, yra labai prastos būklės, gyventojai nerimauja, jog vieną dieną autobusai į jį nebevažiuos.

„Turėjome mokyklą, bet ją „optimizavo“. Turėjome biblioteką, bet ji uždaryta. Jie paliko tik kaimo administraciją ir paminklą Antrojo pasaulinio karo didvyriams. Čia nieko nėra. Tik kapinės“, – pasakojo S.Žavronkovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius