Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip užkasti bombą: Rusijos žiniasklaida ignoruoja naujausią A.Navalno tyrimą

Populiariausios Rusijos žiniasklaidos priemonės kontroliuojamos valstybės. Tad nenuostabu, kad jos ignoruoja naujausią opozicijos aktyvisto Aleksejaus Navalno Kovos su korupcija fondo tyrimą, kuriame aiškinama schema, kaip premjeras Dmitrijus Medvedevas įsigijo prašmatnias rezidencijas Rusijoje ir už jos ribų, skelbia televizija „Dožd“.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį A.Navalno fondo paskelbtas tyrimas – pats išsamiausias iš visų, kurie jau buvo publikuoti anksčiau. Surinkta medžiaga įtikinamai byloja apie D.Medvedevo esą kontroliuojamą „slaptą imperiją“.

Kovos su korupcija fondas atskleidė, kad D.Medvedevas vadovauja net keliems labdaros fondams, kuriuose sukaupta apie 70 milijardų rublių, t.y. maždaug 1,14 mlrd. eurų. Pinigų plovimo schemoje dalyvauja ir jo žmona bei artimieji.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas

Tyrimas sukėlė bangas viso pasaulio žiniasklaidoje. Tačiau Rusijoje antraštės toli gražu nėra tokios skambios.

VIDEO: Он вам не Димон

A.Navalno fondo tyrimą ignoruoja ne tik Kremliaus kontroliuojamos nacionalinės televizijos, bet ir tos žiniasklaidos priemonės, kurios skirdavo daug dėmesio ankstesniems šio opozicijos aktyvisto nuotykiams knaisiojantis po aukštų valdininkų nuodėmes.

Nacionalinės, Kremliui palankios televizijos „Pirmasis kanalas“, „Rossija-1“ ir NTV nė karto nelietė šio tyrimo ir D.Medvedevo.

Penktadienį televizija „Dožd“ paskelbė duomenis apie reportažų A.Navalno fondo tyrimo tema skaičių Rusijos žiniasklaidoje.

Kaip ir tikėtasi, nacionalinės, Kremliui palankios televizijos „Pirmasis kanalas“, „Rossija-1“ ir NTV nė karto nelietė šio tyrimo ir D.Medvedevo.

Iš televizijų, transliuojamų kabeliniais tinklais, apie tyrimą skelbė tik RBC – A.Navalno komandos darbas minimas 17-oje skirtingų reportažų.

Fondo tyrimą 33 kartus minėjo vienintelė radijo stotis „Echo Moskvy“, kuri yra nepriklausoma. „Kommersant FM“ ir „Vesti FM“ – nė vieno naujienų reportažo.

„Dožd“ žurnalistų teigimu, labiausiai nustebino spauda – apie tyrimą rašė tik du laikraščiai, „Novaja gazeta“ ir Vedomosti“. Jei šių leidinių neskaitote, nieko nerastumėte nei „Izvestija“, nei „Argumenty i Fakty“, nei „Moskovsky Komsomolec“, ką jau kalbėti apie „Komsomolskaja pravda“.

Keista, kad apie D.Medvedevo sandėrius nerašė tokie palyginti gerbiami leidiniai kaip „Nezavisimaja gazeta“, „Kommersant“ ir RBC.

Liberalus laikraštis „Novaja gazeta“ A.Navalno fondo tyrimą pavadino „svariu ir objektyviu“. Vyriausiasis redaktorius padėkojo už kruopštų darbą, nes dabar esą galima teigti, kad „D.Medvedevas tikrai yra antrasis žmogus valstybėje“.

Internete apie tyrimą rašė portalai „Mediazona“, „Republic“, „Echo Moskvy“, RBC, „Tsargrad“, „Meduza“. Praėjus kiek laiko pranešimas pasirodė ir „Kommersant“, kurį valdo tyrime minimas Ališeras Usmanovas, tinklalapyje.

Trys didžiausios Rusijos naujienų agentūros – „RIA Novosti“, TASS ir „Interfax“ – nusprendė palaukti D.Medvedevo atstovės Natalijos Timakovos komentaro, ir savuosius pranešimus paskelbė tik tada.

A.Navalnas šiam premjero korupcijos atskleidimui sukūrė specialų tinklapį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius