Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip veikia paslaptingasis Prancūzijos svetimšalių legionas, kuris priima net nusikaltėlius?

Elitiniai ir bene labiausiai užgrūdinti kariai pasaulyje, siuntinėjami po karo zonas skersai išilgai Žemės rutulio, rengiami Europoje. Svetimšalių legionas priima visų šalių piliečius, dezertyrus ir net nusikaltėlius, o apmokytus siunčia į džiungles bei dykumas kariauti ir mirti. Legionas – Prancūzijos karinis dalinys, tačiau kariai prisiekia ištikimybę ne Prancūzijai, o pačiam legionui.
Prancūzų legiono kariai Saudo Arabijos dykumoje
Prancūzų legiono kariai Saudo Arabijos dykumoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Beveik du amžius veikianti sistema atrenka ištvermingiausius ir paklusniausius vyrus, kurių darbas – vykdyti įsakymus ir kariauti mažiausiai penkerius metus ten, kur bus nurodyta. Legionieriai nuo kitų pasaulio karių skiriasi dėl daugelio priežasčių. Nors tarnybą baigę kariai pasakoja apie žiaurius išgyvenimus, baimę ir kraupias patirtis, naujokai vis tiek tebesiveržia į tarnybą.

Legionierių verbavimo tinklalapyje rašoma, kad kiekvienas, norintis patekti į šią tarnybą, pirmiausia turi atsisakyti savo vardo bei pavardės. Naujokai privalo pateikti visus savo asmens dokumentus, tačiau sistemoje jie užregistruojami svetimu vardu bei pavarde. Atitarnavę kurį laiką, kariai gali kreiptis dėl savo vardo atgavimo. Pateikę reikiamus dokumentus, jie turi laukti mažiausiai pusmetį, kol bus baigtas karinės padėties reguliavimo procesas, o pavardė grąžinta jos savininkui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius