Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaire sugriuvus keturių aukštų daugiabučiui, žuvo mažiausiai 4 žmonės

Egipto sostinėje trečiadienį sugriuvus keturių aukštų gyvenamajam namui, žuvo mažiausiai keturi žmonės, pranešė valdžios institucijos, gelbėtojams toliau naršant griuvėsius.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Kairas

Kairo savivaldybė pareiškime nurodė, kad pastatas sugriuvo apie 3 km nuo Kairo centro nutolusiame Hadek al Kubos rajone. Teigiama, kad dar mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti.

Neaišku, kas sukėlė griūtį, kurią, pasak savivaldybės, tiria Egipto prokuratūra.

Atskirame pareiškime Egipto socialinio solidarumo ministerija nurodė, kad žuvusiųjų šeimoms skirs 60 tūkst. Egipto svarų (1,8 tūkst. eurų).

Egipto, kuriame dažnai pasitaiko pastatų griūčių, vyriausybė, dešimtmečius atsainiai žiūrėjusi į šią problemą, pastaraisiais metais stengiasi kovoti su neteisėtomis statybomis.

Valdžios institucijos taip pat stato naujus miestus ir kvartalus, kad į juos galėtų perkelti gyvenančius su aukštu rizikos lygiu šiuo aspektu susiduriančiose vietovėse.

Daugelyje šalies miestų tebėra nemažai nelicencijuotų daugiabučių kvartalų ir lūšnynų, kuriuose pažeidžiami statybos sektoriaus reglamentai.

Liepą Hadek al Kubos rajone sugriuvus kitam penkių aukštų pastatui žuvo 12 žmonių. Vasarį šiauriniame Damanhuro mieste sprogus daugiabučio namo rūsyje sukrautiems dujų balionams, žuvo mažiausiai šeši žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius