-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalba tyrams: kad ir ką ketvirtadienį paskelbs Vladimiras Putinas, verslas juo nepatikės

Ketvirtadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kreipsis į Rusijos Federacijos Tarybą, tačiau kol kas neskelbiama, apie ką jis kalbės. Kaip praneša newsru.com, ekonomistai prognozuoja, kad pagrindinė V.Putino kalbos dalis bus skirta sudėtingai šalies ekonomikos būklei. Analitikų teigimu, V.Putinas vienu metu gali paskelbti apie šalies ekonomikos liberalizavimo kryptį ir valstybinio valdymo efektyvumo didinimą.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip „RIA Novosti“ sakė Šiuolaikinio vystymosi instituto patarėjas Nikita Maslenikovas, V.Putinas praneš, kad atėjo laikas imtis didelių struktūrinių ekonomikos reformų. Jis taip pat teigia, kad Rusijos prezidentas gali paskelbti, jog būtina keisti eksporto pobūdį, mat energetikos pramonė, kuri ilgą laiką buvo šalies ekonomikos ramstis, šiuo metu dėl pingančios naftos patyrė sukrėtimą. 

Verslininkai tikisi, kad V.Putinas paskelbs apie mokesčių naštos sumažinimą, ekonomikos liberalizavimą ir kovą su korupcija. 

Prognozuojama, kad kitos esminės kalbos temos bus situacija Ukrainoje bei nacionalinis šalies saugumas. 

Kad ir ką pasakytų, niekas nepatikės

Tiesa, dauguma apžvalgininkų mano, kad, nepaisant to, ką praneš V.Putinas, verslas juo nepatikės. Bendrovės „Diamond Age Capital Advisors“ direktorius Slava Rabinovičius teigia, kad verslininkai netikės V.Putinu, nes anksčiau jis jau nevykdė savo duotų pažadų. 

Ką gali pasakyti V.Putinas, kad šią situaciją pakreiptų į geresnę pusę? Beveik nieko.

Duodamas interviu slon.ru, jis teigė, kad klausimas dėl Rusijos ekonomikos liberalizavimo nebėra aktualus, nes šalis beveik pašalinta iš pasaulinės finansų sistemos, prekybos ir apsikeitimo technologijomis.

„Ištaisyti situacijos vienu pareiškimui tautai neįmanoma“, – sakė jis. Ekspertas sakė, kad Rusija nuo 2002 metų vystėsi priešinga kapitalizmui kryptimi, šalyje prasidėjo neofeodalizmo kūrimas. Jo teigimu, tarptautinės sankcijos pavertė Rusiją šalimi, kurioje visiškai nebeverta investuoti, ir per artimiausius kelis mėnesius kapitalo nutekėjimas šalies ekonomiką prives prie bedugnės. 

„Ką gali pasakyti V.Putinas, kad šią situaciją pakreiptų į geresnę pusę? Beveik nieko. Vakaruose juo niekas nebetiki. Ir turbūt pačioje Rusijoje juo tikės vis mažiau ir mažiau žmonių“, – teigė jis. 

„The New Times“ skelbia, kad šįkart V.Putino kalbos turinys nežinomas net prezidentui artimiausiems ministrams ir viceministrams. Leidinio šaltiniai teigia, kad visos V.Putino kalbos dažniausiai būna smarkiai apdorotos jo paties, o ne parašytos vien tik patarėjų.

Paprastai būna parašomi 5-6 kalbos variantai ir galutinis formuojamas likus parai iki pranešimo. Be to, V.Putinas mėgsta papildymus ranka įrašyti paskutiniu momentu, o tai dažnai sukelia problemų Vyriausybei, kuriai tenka vykdyti jo nurodymus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius