Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Kalbėdamas apie Boriso Nemcovo nužudymą Michailas Gorbačiovas kartoja V.Putino versiją

Pirmasis ir paskutinis SSRS prezidentas Michailas Gorbačiovas kartoja Vladimiro Putino versiją sakydamas, kad Boriso Nemcovo nužudymo tikslas gali būti siekis destabilizuoti situaciją Rusijoje, jis gali lemti įvairių prievartos priemonių įvedimą šalyje, o taip pat panaudotas antirusiškų nuotaikų pakurstymui Vakaruose. Apie tai rašo newsru.com. Putinas iškart po nužudymo išplatino pareiškimą, kad tai „provokacija“.
Michailas Gorbačiovas
Michailas Gorbačiovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nusikaltimas ant Didžiojo Zamoskvorečės tilto – Boriso Nemcovo nužudymas – tai bandymas apsunkinti situaciją, gali būti, kad tai yra siektis destabilizuoti padėtį šalyje“, – „Interfax“ sakė M.Gorbačiovas.

Jis prisipažino, kad neskuba daryti išvadų: „Reikia rasti nusikaltėlius, tačiau tokius nusikaltimus vykdo žmonės, kuriuos labai sunku rasti. Reikia skirti visas pajėgas tam, kad nusikaltėliai būtų surasti“.

Paklaustas, ar nebus šalyje įvestos nepaprastosios priemonės, jis neatmetė tokios galimybės: „Jeigu eiti jėgos sprendimų keliu, tai dar labiau apsunkintų padėtį valstybėje.“

M.Gorbačiovas neatmeta, kad nusikaltimu gali pasinaudoti ir antirusiškos jėgos užsienyje: „Jie gi galvoja, kaip atsikratyti Putino. Tačiau aš nemanau, kad Vakaruose bus žengtas šitas žingsnis – nusikaltimas nebus išnaudotas siekiant savų tikslų. Tačiau nusikaltėliai, užmušę Borisą, tą prognozavo“, – sakė jis.

M.Gorbačiovas apibūdino žmogžudystę kaip politinį aktą. Pasak jo, nusikaltimo organizatorių reikia ieškoti Rusijoje, o ne JAV ar Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius