Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinė dovana Rusijos valdininkams: Vladimiro Putino citatų rinkinys

Daugiau nei 1000 Rusijos politikų artėjančių stačiatikių Kalėdų proga sulauks išskirtinės dovanos – 400 puslapių Vladimiro Putino citatų rinkinio, pavadinto „Žodžiai, keičiantys pasaulį“.
V.Putino citatų knyga „Žodžiai, keičiantys pasaulį“
V.Putino citatų knyga „Žodžiai, keičiantys pasaulį“ / „Twitter“ nuotr.

„Žodžiai, keičiantys pasaulį. Esminės Vladimiro Putino citatos“ pavadintą knygą sudaro iš 19 Vladimiro Putino pasisakymų surinktos ištarmės. Kremliaus kritikai jau juokauja, kad ši knyga neįtikėtinai primena Kinijos komunistinio lyderio Mao „Mažąją raudonąją knygą“, kuria turėjo remtis visi kinų jaunuoliai.

Knygos leidimą organizavo su Kremliumi susijusi jaunimo organizacija „Grupė“. Šios organizacijos vadovas Antonas Volodinas teigė, „Putino žodžiai gali būti laikomi pranašyste“.

„Klausydami jo kalbų supratome, kad daugelis jo pasakytų teiginių vėliau išsipildo, numato ateitį“, – tikino A.Volodinas. Tiesa, knygos leidėjai neigia, kad toks leidinys dar labiau prisidės prie V.Putino asmenybės kulto Rusijoje.

„Jei manote, kad ši knyga yra kažkoks totalitarinės valdžios simbolis, tai absoliučiai klystate“, – dėstė A.Volodinas. „Žiūrėkite į knygos turinį, o ne antraštes. Mes sudėjome ne tik citatas, bet ir paties Putino straipsnius“, – aiškino jis.

Pasak Rusijos opozicijos šaltinių, V.Putino administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas Viačeslavas Volodinas 50 įtakingiausių Rusijos politikų susirinkime viešai pasiūlė šią knygą dalinti pareigūnams Kalėdų proga ir šiai idėjai buvo pritarta.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiro Putino 11-oji kasmetinė spaudos konferencija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Vladimiro Putino 11-oji kasmetinė spaudos konferencija

Knygą su V.Volodino laišku jau gavę pareigūnai pasakojo, kad joje įamžinti V.Putino pasisakymai Jungtinėse Tautose, interviu CNN bei Miuncheno saugumo konferencijoje 2007 metais sakyta kalba. Taip pat gausu geopolitinių pasisakymų apie Rusijos karinę galią ir istorinę didybę.

Eiliniai rusai šią knygą jau nuo sausio mėnesio galės rasti ir knygynų lentynose.

Tai jau ne pirmas atvejis, kai šventinį laikotarpį Rusijoje pažymi V.Putiną aukštinantys projektai. Šiemet viena Rusijos leidykla išleido specialų kalendorių, kuriame rusai galės kas mėnesį pasigrožėti įamžintais šalies lyderio laisvalaikio vaizdais.

Praėjusiais metais daugelis Rusijos pareigūnų gavo nuotraukų albumus, kuriose buvo įamžintos V.Putino veiklos akimirkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius