Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų švenčių metu Europoje ir JAV padažnėjo antikrikščioniškų išpuolių

Kalėdų švenčių dienomis Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose padažnėjo krikščioniškų simbolių niokiojimo ir kitų antikrikščioniškų veiksmų atvejų, pranešė naujienų agentūra CWN.
Beijeulyje per Kalėdas išniekinta prakartėlė
Beijeulyje per Kalėdas išniekinta prakartėlė
Per Kalėdas nežinomas vandalas įsibrovė į katalikų parapijos bažnyčią Duė (Prancūzija) ir prakartėlėje, vaizduojančioje Kristaus gimimo sceną, aštuonioms statuloms nudaužė galvas.

Prancūzų leidinys „La Voix du Nord“ pranešė, kad prieš savaitę ten pat nežinomi vandalai ant bažnyčios sienos išpurškė svastiką ir šalia jos įrašė žodį „pedofilai".

Reaguojant į šiuos chuliganiškas išpuolius buvo nuspręsta, kad apie 40 tūkst. žmonių mieste, trys bažnyčios dabar bus uždarytas didžiąją dienos dalį, o bus atviros tik per Mišias.

Bėijeulyje (14 000 gyventojų), kuris yra netoli Duė, iš vietos parapijos bažnyčioje įrengtos prakartėlės buvo pavogta kūdikio Jėzaus statula.

Penki chuliganai, kaip nustatyta, musulmonai (keturi iš jų buvo vaikai) sutrikdė Kūčių vakarą Kalėdų Mišias Mönchengladbache (Vokietija), kuriame gyvena 250 tūkst. žmonių. Musulmonai įsiveržė į bažnyčią, garsiai keikdami krikščionis, pranešė Netolerancijos ir diskriminacijos prieš krikščionis stebėsenos centras.

Didžiojo Entsersdorfo kaime Rytų Austrijoje Egipto imigrantai musulmonai nupjovė Nukryžiuotąjį, kuris šešis dešimtmečius buvo piligrimystės objektas.

Haverhile (JAV Masačiūsetso valstija), iš netoli vietos katalikų bažnyčios įrengto „betliejaus“ buvo išmesta kūdikio Jėzaus statula ir pakeista į kiaulės galvą.

Kalėdų išvakarėse taip pat buvo sunaikintos prakartėlės El Kerite, (Kalifornija) ir Bervyne (Ilinojus). Pastaruoju atveju antikrikščioniško incidento kaltininkai buvo jaunų žmonių grupė, kuri šaukė  satanistines skanduotes. Vandalai taip pat sunaikino Šv. Marijos ir Šv. Juozapo statulas vietos katalikų moterų vienuolyno sode.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius