Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėjimas iki gyvos galvos: vokietis nužudė, nes slėpė romaną

„Algarvės žudikas“, taip jį vadina Vokietijos žiniasklaida. Teismas nusprendė, kad vyras atostogų Portugalijoje metu nužudė meilužę ir mažą dukrelę. Motyvas – godumas ir baimė, kad romanas iškils į viešumą. Be to, nusikaltėlis yra sakęs, kad nenori auginti juodaodės dukros.
Vokietijos policija
Vokietijos policija / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Pirma vokietis nuskando savo meilužę, o vėliau nužudė jų bendrą vaiką. Pirmadienį Miuncheno teisme vyras pripažintas kaltu. 45-erių metų vyro istorija praminta „Algarvės nužudymu“. Vyras apkaltintas tyčiniu nužudymu ir kalėjime praleis visą gyvenimą.

Moteris buvo nuskandinta 2010-ųjų liepos 10 dieną Lagoso jūroje prie Portugalijos krantų. Vėliau vyras nužudė metų ir devynių mėnesių dukrą. 

Teisme nustatyta, jog vokietis taip pasielgė nenorėdamas, kad į viešumą iškiltų jo romanas. Be to, jis nenorėjo finansiškai remti vaiko. Anot vienos liudytojos, jis pasakė: „Aš nenoriu auginti „negro“ vaiko“. 

Vyras teisme teigė esąs nekaltas, tačiau prokurorams nekilo jokių abejonių dėl vyro kaltės. Jiems pavyko surinkti daug įrodymų. Automobilyje buvo rasta kraujo pėdsakų. 

Liudininkė pasakojo, kad skandinama moteris kovojo dėl savo gyvybės. Vyrą suimant ant jo rankos buvo matyti kandimo žymės. Jos atitiko nuskandintos moters sąkandį.

Vyro advokatai teigė, kad nepakanka įrodymų, jog būtent jis įvykdė žmogžudystę. Nužudytos mergaitės kūnelis buvo rastas tik po 8 mėnesių. Medicinos ekspertai jau negalėjo nustatyti nei mirties priežasties, nei laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius