-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėjime atsidūręs Bostono sprogdintojas ėmė sveikti ir prabilo

Sprogdinimais Bostono maratono metu kaltinamas čečėnų kilmės Džocharas Carnajevas iš ligoninės perkeltas į kalėjimo medicinos centrą „Devens“ ėmė greitai sveikti, skelbia newsru.com
Bostono teroro išpuolio įtariamasis Džocharas Carnajevas
Bostono teroro išpuolio įtariamasis Džocharas Carnajevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad dar Bostono ligoninės intensyvios terapijos skyriuje, į kurį buvo paguldytas sunkios būklės, 19-metis pademonstravo stiprią sveikatą ir norą gyventi.

Kaip pranešė naujienų tarnyba CNN, Dž. Carnajevo būklė itin pagerėjo, kalėjimo medicinos centre jis atsigavo ir jau ėmė „kalbėti ir bendrauti su medicinos darbuotojais“. Daugiau informacijos apie kaltinamojo būklę kol kas neskelbiama.

Tai, kad nepaisant žaizdos gerklėje Dž.Carnajevas neprarado gebėjimo kalbėti, tapo aišku beveik iškart po jo suėmimo, kai įtariamasis teisėsaugai papasakojo apie jo ir brolio planus rengti naujus teroro aktus. Tiesa, suimtasis nutilo, kuomet jam buvo perskaitytos jo teisės.

Po Dž.Carnajevo suėmimo teisėsaugos pareigūnai rimtai abejojo, ar įtariamasis galės ateityje atsakyti už nusikaltimą. Tačiau šaltiniai ligoninėje CNN papasakojo, jog gana greit tapo aišku: Dž.Carnajevas nukentėjo ne taip stipriai, kaip manyta iš pradžių.

Į intensyvios terapijos skyrių jaunuolis buvo pristatytas be sąmonės, kraujuojantis, lydimas FTB agentų, kurie nuo jo nesitraukė nė per žingsnį. Praėjus kiek laiko Dž.Carnajevas atsipeikėjo ir pradėjo šaukti iš skausmo. Pirmiausia jis buvo nusiųstas rentgeno ir kompiuterinės tomografijos procedūroms, tuomet nugabentas į operacinę. Jį operavo du chirurgai, asistavo dešimt padėjėjų ir slaugytojų.

Paaiškėjo, kad rimtai sužeista buvo koja ir gerklė, tačiau gyvybei pavojų kėlė didelis kraujo netekimas. „Jo būklė buvo geresnė, nei daug kas manė“, – sakė CNN šaltinis.

Dž.Carnajevo gydymas ir priežiūra kalėjimo medicinos centre „Devens“, be abejo, vyksta iš mokesčių mokėtojų kišenės. Jiems teks apmokėti ir jo išlaikymą kalėjime, kuris gali trukti visą gyvenimą, nebent jaunuolis būtų nuteistas mirties bausme. Tai kelia amerikiečių įsiūtį. Kaip ir žinia, jog per dešimt metų, nuo 2002-ųjų, kai broliai Carnajevai apsigyveno JAV, jiems ir artimiesiems buvo išmokėta apie 100 tūkstančių dolerių pašalpų. Kaip politiniai pabėgėliai jie turėjo teisę į nemokamą sveikatos priežiūrą. Vyresnysis brolis Tamerlanas Carnajevas su žmona gaudavo paramą vaikui. Carnajevų šeimai buvo skiriami maisto kuponai ir parama būsto nuomai. Dž. Carnajevui buvo skirta 3 500 dolerių dotacija mokslams koledže.

Kaip „Boston Herald“ tvirtino vyriausybės komiteto narys, jų gautų išmokų įvairovė tiesiog stulbina. „Noriu nuraminti visuomenę, kad mes ištirsime visus duomenis, nes žmonės turi žinoti, kokią pagalbą valstybė teikė šeimai, kuri įtariama siaubingais nusikaltimais“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius