Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliforniją niokoja miškų gaisrai

Šalčio banga šiaurės rytinėje Jungtinių Valstijų dalyje visiškai nepalietė saulėtosios Kalifornijos. Čia dabar netgi karščiau, nei turėtų būti – ją jau pradėjo niokoti dideli miškų gaisrai.
Miškų gaisras Kalifornijoje
Miškų gaisras Kalifornijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujausiais ir didžiausiais miškų gaisras įsiplieskė šventojo Gabrieliaus kalnagūbrio papėdėje. Prie kalnų yra Glendoros miestelis ir 50 tūkstančių jo gyventojų liepta evakuotis.  

„Na, iš tikrųjų turėčiau evakuotis, bet dar šiek tiek palauksiu. Panašu, kad didžiausios liepsnos jau atsitraukė, todėl dar pabūsiu, gal pavyks išgelbėti namą. Tankiausi krūmai jau išdegė, taigi gal man pasiseks, tikiuosi“, – sako vietos gyventojas Larry Buretta.

Los Andželo, kuris nuo čia yra tik už 35 kilometrų, valdžia pasiuntė į Glendorą kelis šimtus gaisrininkų, ir jiems kol kas sekasi gesinti perdžiūvusias palmes, ant kurių krenta degančios žarijos. Jas neša prastą reputaciją turintis Šventos Anos vėjas, kuris tokiu laiku pradeda pūsti nuo kalnų žemyn pajūrio link. Blogiausia kad šis vėjas yra labai sausas ir karštas ir jo gūsiai gali siekti 100 kilometrų per valandą. 

Dėl tokių oro sąlygų beveik visoje Kalifornijoje nuo Santa Barbaros iki Meksikos sienos paskelbtas ypatingo gaisringumo lygis. Vietos gaisrininkai visomis turimomis priemonėmis bando užgesinti naujus gaisrų židinius. Čia visi prisimena, kaip 2009-aisiasi miškų gaisrai Švento Gabrieliaus kalnuose degė du mėnesius, išdegė 500 kvadratinių kilometrų miškų ir supleškėjo apie 100 namų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius