-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kalifornijoje siaučiantis gaisras nuniokojo daugiau nei 5,4 tūkst. hektarų

Kalifornijos ugniagesiai trečiadienį kovojo su greitai nuo pirmadienio plintančiu gamtiniu gaisru, išdeginusiu daugiau nei 5,4 tūkst. hektarų plotą ir privertusiu skelbti gyventojų evakuaciją, pranešė vietos valdžios pareigūnai.
Ugniagesys Kalifornijoje
Ugniagesys Kalifornijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kalifornija Gaisras

Liepsnos siautėja sausame, krūmais apaugusiame kanjone, esančiame maždaug už 32 km į šiaurės vakarus nuo Santa Barbaros. Iki šiol pavyko suvaldyti tik 5 procentus gaisro, skelbia JAV miškų tarnyba.

Su Alisalio gaisu, naujausiu per šių metų miškų gaisrų sezoną, kovoja daugiau nei 765 ugniagesiai.

Remiantis paskelbtu pranešimu apie stichinę nelaimę, didžiausius sunkumus ugniagesiams kelia „stiprus vėjas, ribojantis saugią prieigą prie gesinamų liepsnų ir orlaivių naudojimą, siekiant sustabdyti ugnies plitimą“.

Pirmadienio popietę prie Alisalio tvenkinio prasidėjusio gaisro priežastys kol kas tiriamos, nurodė priešgaisrinė tarnyba „Cal Fire“.

Santa Barbaros apygardos Šerifo departamentas paskelbė gyventojų evakuaciją maždaug 16 kilometrų ruože nuo Kapitono paplūdimio valstijos parko iki Arojo Hondo kanjono. Taip pat uždaryta dalis garsiojo 101-ojo greitkelio, sustabdytas vietos traukinių eismas.

Alisalio gaisras yra jau ne pirmas šiais metais Kalifornijoje. Valstiją pastaruoju metu siaubia vis didesni ir vis daugiau žalos padarantys gaisrai.

Iki liepos pabaigos gaisrai Kalifornijoje nuniokojo apie pustrečio karto daugiau teritorijų negu 2020 metais, kurie tapo gaisringiausiais per valstijos pastarojo meto istoriją.

Anot mokslininkų, žmogaus veikla, įskaitant nekontroliuojamą iškastinio kuro deginimą, prisideda prie klimato kaitos ir skatina ilgalaikes sausras JAV vakarinėje dalyje ir Kanadoje, ir tai savo ruožtu sudaro sąlygas kilti sparčiai plintantiems bei itin niokojamiems gaisrams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius