-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornijoje sudužo karinis orlaivis, skraidinęs penkis žmones

Vienas JAV karinis orlaivis, kuriame buvo penki jūrų pėstininkai, trečiadienį sudužo Kalifornijos pietinėje dalyje, pranešė kariuomenės atstovas.
Lėktuvas „V-22 Osprey“
Lėktuvas „V-22 Osprey“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kol kas nepaskelbta jokios informacijos apie aukas, bet kariškiai paneigė pranešimus, kad orlaivis, nukritęs netoli Glamso, esančio vos už 35 km nuo sienos su Meksika, skraidino kokias nors radioaktyvias medžiagas.

„Galime patvirtinti, kad orlaivis, priklausęs 3-iajam jūrų pėstininkų aviacijos sparnui, sudužo netoli Glamso“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovas.

„Orlaivyje buvo penki jūrų pėstininkai, ir laukiame patvirtinimo apie visų įgulos narių būklę, – pridūrė jis. – Kariuomenė ir civiliai gelbėtojai yra įvykio vietoje. Priešingai, nei sako gandai socialinėje žiniasklaidoje, orlaivyje nebuvo jokių branduolinių medžiagų.“

Kaip pranešama, sudužęs orlaivis yra konvertoplanas „MV-22B Osprey“ iš Jūrų pėstininkų korpuso Pendletono bazės aviacijos stoties.

„Osprey“ turi pasukamus turbopropelerinius variklius. Jo sraigtai gali būti nukreipti į viršų ir suteikia galimybę manevruoti kaip sraigtasparniui, o pasukti horizontaliai leidžia skristi kaip lėktuvui.

Pastaruoju metu įvyko keletas šių JAV kariuomenės orlaivių katastrofų, įskaitant kovą Norvegijoje įvykusį incidentą, kai sudužus „Osprey“ žuvo keturi jūrų pėstininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius