-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 03 02 /2021 03 03

Kalifornijoje susidūrus vilkikui ir visureigiui žuvo mažiausiai 13 žmonių

Pietų Kalifornijoje mažiausiai 13 žmonių žuvo antradienį netoli Meksikos sienos susidūrus sausakimšam padidinto pravažumo automobiliui ir dideliam vilkikui, pranešė pareigūnai.
Avarijos vieta Kalifornijoje
Avarijos vieta Kalifornijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Avarija įvyko padidinto pravažumo automobiliui, kuriame buvo daugiau kaip du tuzinai žmonių, įskaitant nepilnamečius, netoli El Sentro miesto susidūrus su žvyro prikrautu vilkiku, sakė El Sentro regioninio medicinos centro pareigūnė Judy Cruz.

Per šį valstijos rajoną daug imigrantų ir žemės ūkio darbuotojų iš Meksikos keliauja į šiaurę, į turtingus Kalifornijos žemės ūkio regionus. Mažiausiai 10 žuvusiųjų yra meksikiečiai, nurodė Meksikos vyriausybė.

„Kol kas per anksti pasakyti, ką jie darė ir iš kur važiavo“, – antradienį po pietų spaudos konferencijoje sakė Omaras Watsonas iš Kalifornijos kelių policijos.

Avarijos metu padidinto pravažumo automobilyje buvo 25 žmonės, įskaitant vairuotoją, anksčiau žurnalistams sakė jis.

„Įvykio vietoje buvo 12 žuvusiųjų, vienas žmogus mirė ligoninėje; iš viso mirė 13 žmonių“, – sakė O. Watsonas.

Tarp žuvusiųjų yra padidinto pravažumo automobilio 22 metų vairuotojas.

Tačiau El Sentro regioninis medicinos centras pranešė, kad žuvo 15 žmonių ir kad padidinto pravažumo automobilyje buvo iš viso 28 žmonės.

Į avariją patekęs visureigis „Ford Expedition“ oficialiai turi apie aštuonias vietas, nurodoma gamintojo interneto svetainėje.

Vietos žiniasklaidos paskelbtose pirmosiose nuotraukose iš avarijos vietos matyti dvi puspriekabes tempęs vilkikas, įsirėžęs į vyšninės spalvos visureigio šoną. Sprendžiant iš numerių, padidinto pravažumo automobilis yra registruotas Kalifornijoje.

Kaip sakė O.Watsonas, avarija įvyko visureigiui įvažiavus į sankryžą prieš sunkvežimį, tačiau neaišku, ar visureigis buvo sustojęs prie ženklo „Stop“.

Sužeisti vaikai

„Kai kurie žmonės, mirę dėl sužeidimų, buvo išsviesti ant šaligatvio, ant žemės, – sakė O.Watsonas. – Kiti žmonės rasti negyvi automobilyje.“

Po pietų surengtoje spaudos konferencijoje O.Watsonas avarijos vietą pavadino „gan chaotiška scena“.

Sunkvežimio kabina atrodė beveik nepažeista, bet visureigis, nors ir stovėjo ant ratų, buvo smarkiai sulamdytas.

O.Watsonas taip pat sakė, kad „automobilyje buvo vaikų, bet jų amžius kol kas nežinomas“. Vėliau jis patikslino, kad tai „ne maži vaikai“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Avarijos vieta Kalfornijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Avarijos vieta Kalfornijoje

Žuvusiųjų amžius buvo nuo 20 iki 55, bet mažiausiai vienas sužeistasis yra 16 metų.

Sužeistieji, tarp jų 69 metų sunkvežimio vairuotojas, kurio sužeidimai vidutinio sunkumo, buvo nuvežti į įvairias ligonines. Nukentėjusiųjų sužeidimai įvairūs, nuo „nesunkių iki labai sunkių“, sakė O.Watsonas.

„Dirbame su Meksikos konsulatu norėdami tiksliai nustatyti, kas buvo automobilyje, ir pranešti artimiesiems“, – sakė jis, bet nenurodė į avariją patekusių žmonių pilietybių.

„Daug automobilyje buvusių žmonių nekalbėjo angliškai“, – sakė jis ir pridūrė, kad avarija įvyko „netoli sienos, todėl yra žmonių, kasdien važinėjančių į darbą ir iš jo“.

Meksikos vyriausybė vėliau antradienį patvirtino, kad mažiausiai 10 žuvusiųjų yra Meksikos piliečiai. Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas Roberto Velasco socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad vyriausybė bendradarbiauja su Kalifornijos pareigūnais ir padeda sužeistiesiems.

Visureigis ir sunkvežimis susidūrė kelios minutės po 6 val. 115-ajame valstijos kelyje netoli Holtvilo miesto, apie 16 km į šiaurę nuo Meksikos sienos.

Incidentas nėra susijęs su kokiu nors pasieniečių surengtu persekiojimu, nurodė O.Watsonas ir pridūrė: „Tiksliai nežinome, kas sukėlė susidūrimą, bet teisėsauga nėra susijusi.“

Daug gyvybių nusinešančios avarijos nėra retenybė prie Kalifornijos ir Meksikos sienos; jų pasitaiko pasieniečiams vejantis pažeidėjus, nurodo dienraštis „The San Diego Union-Tribune“.

Dėl avarijų, į kurias patenka žemės ūkio darbininkai, vykstantys į Kalifornijos Sentral Valį, atskirai buvo priimtas įstatymas, pagal kurį mikroautobusuose ir autobusuose, vežančiuose devynis ar daugiau darbininkų, privalo būti saugos diržai, kasmet turi būti tikrinamas šių transporto priemonių saugumas, rašė laikraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius