-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornijos policija tiria tikėtiną tyčinį pražūtingą automobilio sudaužymą

Kalifornijos policija įtaria, kad praeitą savaitę įvykusi lesbiečių poros ir trijų jų įsivaikintų gyvybes nusinešusi automobilio katastrofa buvo tyčinė, taip pat baiminamasi, kad dar trys įvaikiai irgi yra negyvi, nurodė pareigūnai.
Vieta, kur mašina nulėkė nuo skardžio
Vieta, kur mašina nulėkė nuo skardžio / „Scanpix“/AP nuotr.

Visureigis „GMC Yukon“, priklausęs susituokusioms moterims – Sarah ir Jennifer Hart – kovo 26 dieną buvo rastas nulėkęs nuo vandenyno pakrantės skardžio Mendosino apygardoje.

Kalifornijos kelių policija (CHP) pirmadienį nurodė, kad automobilis tikriausiai buvo sustojęs pakelės poilsio aikštelėje prie skardžio krašto.

Tuomet jis įsibėgėjo ir iš maždaug 30 metrų aukščio nukrito ant uolų apačioje. Mašina buvo rasta skalaujama Ramiojo vandenyno bangų.

Jokių stabdymo žymių nebuvo rasta, o visureigio spidometro rodyklė buvo įstrigusi prie 90 mylių per valandą (145 km/val.) greičio žymos, nurodė policija.

„Pareiškimas, kad spidometras prieš smūgį rodė 90 mylių per valandą, nereiškia, kad transporto priemonė važiavo 90 mylių per valandą greičiu, – pažymėjo CHP. – Spidometras galėjo būti paveiktas smūgio, elektros impulso arba jo rodmenys galėjo būti netyčia pakeisti mėginantį (automobilį) ištraukti.“

Pareigūnai ištraukė iš mašinos 38 metų sutuoktinių, taip pat trijų jų įvaikių – 19-mečio Markiso, 14-mečio Jeremiah ir 14-metės Abigail – lavonus.

Trys kiti poros įvaikiai – 16-metė Hannah, 15-metis Devonte'as ir 12-metė Sierra – yra dingę ir galbūt negyvi.

2014 metais internete buvo išplatinta nuotrauka, kurioje apsiašarojęs Devonte'as matyti apsikabinęs policijos pareigūną per protestą prieš policijos smurtą.

Policija paskelbė, kad preliminarios tyrimo išvados rodo, jog automobilis buvo sudaužytas tyčia.

„Šiuo mūsų tyrimo etapu tai yra kryptis, kurią narpliojame“, – sakė CHP pareigūnas Gregas Baartsas.

Kaip praneša televizija KPTV policija gavo leidimą atlikti kratą sutuoktinių Hart namuose Vudlando miestelyje Vašingtono valstijoje.

Kaimynai pasakojo televizijai „FOX 12“, kad jie neseniai kreipėsi į Vaikų apsaugos tarnybą, nes vienas iš Hart vaikų buvo atėjęs prašyti maisto.

Televizija nurodė, kad Socialinių ir sveikatos paslaugų departamentas yra pradėjęs tyrimą dėl vaikų „numanomo išnaudojimo arba nepriežiūros“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius